Την έγκρισή του να καταχωθούν τα υπολείμματα αποθηκών της Μεταβυζαντινής εποχής που βρέθηκαν στα υπόγεια παλαιού κτιρίου της πλατείας Μοναστηρακίου, το οποίο σήμερα ανήκει στα γνωστά εστιατόρια Μπαϊρακτάρη, έδωσε χθες το βράδυ το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο κρίνοντας ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για την ανάδειξή τους.

Το διατηρητέο κτίριο βρίσκεται στον αριθμό 2 της πλατείας και όταν τα κατάλοιπα των αποθηκών ήρθαν στο φως κατά την διάρκεια εργασιών για την ανακαίνισή του, η 1η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων ζήτησε την ανάδειξή τους με κάλυψη από γυαλί προκειμένου να είναι ορατά και επισκέψιμα.

Ωστόσο οι πρώτες προσπάθειες «ανάδειξης» συνάντησαν αναβλύζοντα ύδατα από τον Ηριδανό, ο οποίος διέρχεται κάτω από την περιοχή, ανάμεικτα με λύματα. Πέραν αυτού, όταν το θέμα επανήλθε στο ΚΑΣ, τα κατάλοιπα θεωρήθηκαν άνευ ιδιαίτερης σημασίας ώστε να πρέπει να αναδειχθούν ως μνημείο. Ετσι αποφασίστηκε η διατήρησή τους σε κατάχωση, η οποία γίνεται πάντα με επιστημονική μέθοδο που τα διαφυλάττει από την καταστροφή.