Επιστρέφετε από την δουλειά αργά το απόγευμα και νιώθετε πολύ πιεσμένοι. Ονειρεύεστε ένα χαλαρωτικό spa, αισθάνεστε ότι το αξίζετε αλλά είτε δεν διαθέτετε το κατάλληλο budget είτε δεν βρίσκετε τον χρόνο να το απολαύσετε. Τι θα λέγατε για μια εμπειρία σπα στο σπίτι σας; Εμείς σας δείχνουμε τα απαραίτητα βήματα για να το οργανώσετε και εσείς απλά χαρείτε το! Μόνοι ή με παρέα, η επιλογή είναι δική σας.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 – 60 λεπτά
{{{ moto }}}
Step by step

Εξασφαλίστε προσωπικό χώρο και χρόνο. Είναι πολύ σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι για την επόμενη ώρα δεν θα σας ενοχλήσει κανείς και τίποτα. Κυρίως απενεργοποιήστε τα τηλέφωνά σας -κινητό και σταθερό.
Ιδανικά κλείστε τα γιατί ακόμη και οι τυχόν κλήσεις μπορεί να σας αποσπάσουν την προσοχή και να σας αναστατώσουν περισσότερο.

Μουσική. Αν μπορείτε να έχετε λίγη μουσική στο μπάνιο σας θα είναι ιδανικά. Οι χαλαρωτικές μελωδίες βοηθούν τον οργανισμό να χαλαρώσει και να αποβάλει το στρες.
Επίσης, αν δεν ζείτε μόνοι, η μουσική θα υπερκαλύψει μικροθορύβους ρουτίνας -πόρτες που ανοιγοκλείνουν, τηλεόραση κα.
(Η πρότασή μας: In my time, by Yanni / Monkey Business by The Black-Eyed Peas / Vivaldi’s Four Seasons by Music for Relaxation)


Φωτισμός. Θα εντυπωσιαστείτε με το πως ένα ζεστό και γλυκό φως μπορεί να ηρεμήσει και να σας ξεκουράσει. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μερικά κεριά, κατά προτίμηση αρωματικά. Η λεβάντα ενδείκνυται για χαλάρωση.

Προϊόντα για το μπάνιο. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πολυτελέστατο μπάνιο με δυο-τρία προϊόντα που θα βρείτε εύκολα στο εμπόριο.
Ένα αφρόλουτρο με άρωμα λεβάντα, ένα body scrub για την απολέπιση του δέρματος και ένα ενυδατικό λάδι σώματος που αφήνει μια απαλή αίσθηση φρεσκάδας και αναζωογόνησης στο δέρμα σας.
Οι πιο απαιτητικοί μπορείτε να προσθέσετε άλατα και ροδοπέταλα στην μπανιέρα.
Έτσι θα ενισχύσετε την αίσθηση πολυτέλειας που προσφέρει ένα σπα.

Θεραπείες ομορφιάς. Καθώς χαλαρώνετε στην μπανιέρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μάσκα για τα μαλλιά σας και μία για το πρόσωπο αντίστοιχα.

Ένα αφράτο μπουρνούζι που θα σας… αγκαλιάσει στο τέλος είναι το κερασάκι στην τούρτα.
Αν μάλιστα το έχετε ζεστάνει προηγουμένως σε ένα καλοριφέρ η αίσθηση θα είναι ακόμη καλύτερη.

Για όσους αποφασίσετε να μοιραστείτε αυτή την εμπειρία με τον καλό/η σας τότε το τελευταίο βήμα είναι ένα χαλαρωτικό μασάζ. Αρκεί να έχετε προαποφασίσει ποιος θα κάνει σε ποιόν.
Αν πάλι δυσκολεύεστε να αποφασίσετε τότε μπορείτε για το τέλος να επιλέξετε κάτι πιο επαγγελματικό.
Καλέστε ένα ειδικό θεραπευτή που θα χαρίσει και στους δύο ένα αναζωογονητικό μασάζ.