Λένε ότι το ποδόσφαιρο είναι το δεύτερο πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή. Φαίνεται ότι αυτό ισχύει ακόμη και για ποδοσφαιρικούς συλλόγους όπως η Μπάγερν Μονάχου, όπου θα έπρεπε το ποδόσφαιρο να αποτελεί προτεραιότητα Νο1. Για τους Βαυαρούς όμως, τις τελευταίες ημέρες πρώτη ασχολία είναι τα διοικητικά συμβούλια. Σχεδόν σε καθημερινή βάση υπάρχουν συναντήσεις με μοναδικό θέμα το μέλλον στην ομάδα του ολλανδού προπονητή κ. Λουίς φαν Γκάαλ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, αποφασίστηκε να παραμείνει ως το καλοκαίρι ο 60χρονος τεχνικός, μολονότι το συμβόλαιό του επεκτάθηκε πριν από μερικούς μήνες ως το 2012. «Αποφασίστηκε να διακοπεί το καλοκαίρι η συνεργασία μας με τον κ. Φαν Γκάαλ από τη στιγμή που διαπιστώθηκε ότι έχουμε διαφορετική οπτική γωνία στη στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσει ο σύλλογος» ανέφερε το τελευταίο ανακοινωθέν της Μπάγερν.

Εξηγώντας, ο επίτιμος πρόεδρός της κ. Φραντς Μπεκενμπάουερ υπογράμμισε ότι «ήταν η καλύτερη λύση για να μη διαταραχθεί περισσότερο το κλίμα και να μην μπούμε στη διαδικασία εύρεσης κάποιου υπηρεσιακού τεχνικού, ενώ βρισκόμαστε ακόμη στη διεκδίκηση του Τσάμπιονς Λιγκ».

Ηδη οι διοικούντες την Μπάγερν έχουν ξεκινήσει επαφές αναζητώντας τον διάδοχο του κ. Φαν Γκάαλ και οι πρώτοι υποψήφιοι φέρεται να είναι οι κκ. Γκους Χίντινκ (Εθνική Τουρκίας), Γιουπ Χάινκες (Μπάγερ Λεβερκούζεν), Μάρτιν Γιολ και Ματίας Ζάμερ (τεχνικός διευθυντής Εθνικής Γερμανίας).