Μολονότι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης εμμένει στην απόφασή του να λειτουργεί ως μειοψηφία του 30% και όχι βάσει του πραγματικού ποσοστού των μετοχών που διαθέτει (54,7%), επί του παρόντος, παραμένει ο κυρίαρχος του παιχνιδιού στα μετοχικά-διοικητικά του Τριφυλλιού.

Ο κ. Βαρδινογιάννης με επιστολή που έστειλε το μεσημέρι της Δευτέρας (8/3) προς τον προεδρεύοντα αντιπρόεδρο κ. Δημήτρη Γόντικα ζητεί την άμεση σύγκληση έκτακτου διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ προκειμένου να παρθούν σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον των Πράσινων. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τζίγγερ ζήτησε στο εν λόγω ΔΣ να παραστούν όλοι οι μέτοχοι και όχι απλά τα μέλη του 20μελούς συμβουλίου, ούτως ώστε να δοθεί από όλους μια ξεκάθαρη απάντηση ως προς τις προθέσεις τους για την επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που αποτελεί και το μείζον θέμα.

Ούτως ή άλλως, η σύγκληση διοικητικού συμβουλίου κρίνεται αναγκαία και βρισκόταν ήδη στον άμεσο σχεδιασμό του κ. Γόντικα καθώς ο προγραμματισμός για την επόμενη σεζόν θα εξαρτηθεί άμεσα από το ποσό της αύξησης και τη συμμετοχή ή μη των μετόχων σε αυτήν. Ωστόσο, ο κ. Βαρδινογιάννης με την κίνηση που πραγματοποίησε, δείχνει πως θέλει να επισπεύσει τις διαδικασίες και να ξεκαθαρίσει το τοπίο (και τις προθέσεις όλων) μια ώρα αρχύτερα.

Με δεδομένο πάντως ότι οι κκ. Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος κατέχουν θέση στο Δ.Σ. και ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. Νικόλας Πατέρας (παρά την προ μηνών παραίτησή του από το διοικητικό συμβούλιο) προ ημερών εξέφρασε την πρόθεσή του να δώσει το «παρών», παραμένει βασικό ερώτημα αν ο δεύτερος τη τάξει μέτοχος κ. Ανδρέας Βγενόπουλος θα παραστεί καθώς κατά την τριετή παρουσία του στα μετοχικά των Πρασίνων ουδέποτε συμμετείχε σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.

Σημειωτέον ότι από το περιβάλλον τού κ. Βαρδινογιάννη διέψευδαν τις φήμες περί επαφών του Τζίγγερ με ξένους επιχειρηματίες για την παραχώρηση του επίμαχου 25% (άνευ ανταλλάγματος). Επί του παρόντος, το εν λόγω ποσοστό παραμένει «ορφανό» καθώς δεν έχει βρεθεί αγοραστής μετά την αποχώρηση από τη διαδικασία αγοραπωλησίας του κ. Βγενόπουλου.