Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια είναι ό,τι πολυτιμότερο έχει ο ΠΑΟΚ στη δύναμή του. Με αυτόν μπορεί να διεκδικήσει το Κύπελλο Ελλάδας, ή και να γεμίσει το ελλειμματικό ταμείο του εφόσον αποφασίσει να τον πουλήσει. Οι φήμες που θέλουν τον 25χρονο πορτογάλο μεσοεπιθετικό να παραχωρείται σε ομάδα της Ρωσίας πληθαίνουν τελευταία, ωστόσο παρότι όπου υπάρχει καπνός συνήθως υπάρχει και φωτιά, τίποτα δεν είναι δεδομένο. Σύμφωνα με την πορτογαλική αθλητική εφημερίδα «O jogo» η πρωταθλήτρια Ρωσίας Ζενίτ δίνει στον ΠΑΟΚ 6 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του Βιεϊρίνια.

Οι Πορτογάλοι ενδιαφέρονται για την τύχη του παίκτη του ΠΑΟΚ, καθώς σε περίπτωση που πουληθεί σε άλλη ομάδα η Πόρτο που τον ανέδειξε δικαιούται βάσει συμβολαίου το 33% της τιμής μεταπώλησης. Το δημοσίευμα της «O jogo» αναφέρει ότι ο Βιεϊρίνια τα έχει βρει σε όλα με τη Ζενίτ και την επόμενη μεταγραφική περίοδο θα μετακομίσει στην Αγία Πετρούπολη. Σύμφωνα με την πορτογαλική εφημερίδα ο ΠΑΟΚ έχει συμφωνήσει να τον παραχωρήσει αντί 6 εκ. ευρώ, ενώ οι ετήσιες αποδοχές του παίκτη θα είναι 1,2 εκατ. ευρώ. Την ίδια στιγμή πάντως, οι πληροφορίες θέλουν τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κ. Θοδωρή Ζαγοράκη να προχωράει σε μείωση του μπάτζετ κατά 50% σε περίπτωση που δεν βρει χρηματοδότη.

Η Ζενίθ την Κυριακή κατέκτησε το Σούπερ Καπ Ρωσίας νικώντας 1-0 την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ενώ έχασε πρόσφατα τον Βλαντιμίρ Μπιστρόφ ο οποίος υποβλήθηκε σε εγχείρηση στο γόνατο και θα μείνει εκτός αγώνων περίπου για 4 μήνες. Ο Βιεϊρίνια θα ήταν ο καλύτερος αντικαταστάτης του αν η μεταγραφή του ολοκληρωνόταν τώρα και όχι το προσεχές καλοκαίρι. Από τη Ζενίτ δεν επιβεβαιώνεται πάντως το δημοσίευμα της «O jogo». Ο ρώσικος Τύπος ασχολήθηκε με τον Βιεϊρίνια στις 5 Μαρτίου όταν επικαλούμενος ελληνικά δημοσιεύματα έκανε λόγο για πιθανό ενδιαφέρον της Ζενίτ, αναφέροντας ότι παρότι η ρήτρα του παίκτη ανέρχεται σε 15 εκατ. ευρώ η μεταγραφή θα κλείσει στα 6-7 εκατ. ευρώ.

Στο διάστημα που μεσολάβησε η πρωταθλήτρια Ρωσίας αγόρασε πάντως παίκτη από το εξωτερικό, αλλά όχι από την Ελλάδα. Απέκτησε τον χιλιανό μέσο Νικόλας Πενιαλίλο από την Εβερτον της Χιλής, ο οποίος επιβεβαίωσε με δηλώσεις τον δανεισμό του για έξι μήνες στην ομάδα της Αγίας Πετρούπολης, εκφράζοντας την ευχή να μείνει για πολλά χρόνια στην Ευρώπη. Με την απόκτηση του Χιλιανού, η Ζενίτ έχει στη δύναμή της 10 ξένους παίκτες όταν στο ρωσικό πρωτάθλημα οι ομάδες μπορούν να χρησιμοποιούν ταυτόχρονα στην ενδεκάδα τους μάξιμουμ 7 μη ρώσους ποδοσφαιριστές.
Για τον Βιεϊρίνια ενδεχομένως να εκδηλώσει ενδιαφέρον η Λοκομοτίβ Μόσχας η οποία παραχώρησε πριν από λίγες ημέρες τον Αλίεφ στην Ντιναμό Κιέβου αντί 6 εκατ. ευρώ και αναζητεί τον διάδοχό του στη διεθνή ποδοσφαιρική αγορά.