Στο σκοτάδι βρίσκονται από τα ξημερώματα μεγάλες περιοχές του λεκανοπεδίου Αττικής, αφού ο δυνατός άνεμος έχει προκαλέσει σημαντικές βλάβες σε καλώδια της ΔΕΗ και γενικότερα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Χωρίς ρεύμα βρίσκονται περιοχές στην Κηφισιά, στην Πεντέλη, στον Άγιο Στέφανο, στους Θρακομακεδόνες, στα Σπάτα, και στα Λιόσια.

Επίσης, μεγάλα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση έχουν από τις πρώτες πρωινές ώρες η Σκιάθος, η Αλόννησος, η Κάρυστος στην Εύβοια, χωριά της Κεντρικής Εύβοιας, περιοχές έξω από τη Χαλκίδα, πολλά χωριά στο Πήλιο από την πλευρά του Αιγαίου Πελάγους, τα Βάγια και τα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας και περιοχές της Φθιώτιδας.

Οι διακοπές ηλεκτροδότησης οφείλονται στις βλάβες καλωδίων της ΔΕΗ λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων, ενώ σε πολλές περιπτώσεις έχουν πέσει και ολόκληρες κολόνες της ΔΕΗ από τον ισχυρό άνεμο.

Τα συνεργεία της ΔΕΗ ήδη επισκευάζουν τις βλάβες όπου υπάρχει πρόσβαση, αλλά το πρόβλημα θα συνεχιστεί σε ορεινά και δύσβατα σημεία κυρίως στη Νότιο Εύβοια, όπου λόγω της χιονόπτωσης είναι δύσκολη η πρόσβαση των συνεργείων.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε πολλές περιοχές της χώρας εξαιτίας των σφοδρών χιονοπτώσεων και της έντονης κακοκαιρίας.

Συγκεκριμένα, στην Αττική κλειστά είναι τα σχολεία σε Παλαιά και Νέα Πεντέλη, Μελίσσια, Βριλήσσια, Κηφισιά, Ερυθραία, Εκάλη, Χαλάνδρι και Μαρούσι.

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων δε θα λειτουργήσουν τα σχολεία των Δήμων Πύλης και Καλαμπάκας.

Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στους νομούς Φλώρινας, Καστοριάς, Φθιώτιδας, Ευρυτανίας και Βοιωτίας

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας.