Ρέππας καλεί Αρειο Πάγο για τα προβλήματα στην Εθνική Οδό

Την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Ι. Τέντε, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες για όσα διαδραματίστηκαν με τους αποκλεισμένους οδηγούς της εθνικής οδού, ζήτησε με επιστολή του ο υπουργός Υποδομών κ. Δημ. Ρέππας

Την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Ι. Τέντε, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες για όσα διαδραματίστηκαν με τους αποκλεισμένους οδηγούς της Εθνικής Οδού, ζήτησε με επιστολή του ο υπουργός Υποδομών κ. Δημ. Ρέππας.

Ο υπουργός Υποδομών ζήτησε από τον κ. Τέντε την διερεύνηση «προς πάσα κατεύθυνση» για «τυχόν υπάρχουσες ποινικές ευθύνες από πράξεις και παραλείψεις ιδιωτών και υπηρεσιακών παραγόντων που συνετέλεσαν στην έκθεση πολιτών σε κίνδυνο, με τον αποκλεισμό τους σε χαμηλές θερμοκρασίες».

Επίσης, ο κ. Ρέππας διέταξε την διεξαγωγή έρευνας από τους Επιθεωρητές Δημοσίων Έργων και έστειλε έγγραφο στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λ. Ρακιντζή, προκειμένου να διερευνηθεί «αν οι πάσης φύσεως αρμόδιοι ενήργησαν σωστά και βάσει σχεδίου για την αντιμετώπιση των χθεσινών προβλημάτων». Μέχρι την ολοκλήρωση της εν λόγω έρευνας, τίθενται σε διαθεσιμότητα οι αρμόδιοι εποπτεύοντες υπάλληλοι του Υπουργείου Υποδομών.

Επίσης, ο υπουργός Υποδομών απέστειλε επιστολή τόσο προς τη «Νέα Οδό» – που διαχειρίζεται το τμήμα Μεταμόρφωση – Σκάρφεια – όσο και προς τους υπολοίπους παραχωρησιούχους, ζητώντας «το αναλυτικό επιχειρησιακό σχέδιο που υπήρχε ενόψει κακοκαιρίας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ήταν επαρκές και εάν εφαρμόστηκε»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk