Μετανάστες είχαν στήσει κομπίνα με φάρμακα

Ομάδα μεταναστών (κυρίως Αιγύπτιοι και Αλβανοί) που προμηθευόταν φάρμακα από το ΙΚΑ δωρεάν και εν συνεχεία τα πωλούσαν είτε σε ιδιώτες σε εξευτελιστική τιμή είτε στο εξωτερικό εντόπισαν οι ελεγκτικές αρχές του ΙΚΑ. Το περίεργο στην όλη υπόθεση είναι ότι, όπως δήλωσε στο «Βήμα» ο εκ των υποδιοικητών του ΙΚΑ κ. Ι. Σαριβουγιούκας, εντοπίστηκαν μετανάστες που πωλούσαν τα φάρμακα αυτά και στην πατρίδα τους μέσω… Internet.

«Πρόκειται για μεγάλη απάτη εις βάρος των ασφαλιστικών ταμείων» εξήγησε ο υποδιοικητής του ΙΚΑ, ο οποίος αποκάλυψε ότι τα συνήθη φάρμακα τα οποία τα προμηθεύονταν από το ΙΚΑ και εν συνεχεία τα πωλούσαν είναι αντιβιοτικά και αντιφλεγμονώδη: «Μη νομίζετε ότι πρόκειται για ακριβά φάρμακα, αντιβιοτικά δεύτερης γενιάς για παράδειγμα. Θα ήταν δύσκολο να τα πουλήσουν όλα αυτά. Ακόμη και αντιπυρετικά πουλούσαν, εξυπακούεται σε εξευτελιστικές τιμές» είπε ο κ. Σαριβουγιούκας.

Με δύο ευρώ, οι ενδιαφερόμενοι αγόραζαν 4 αντιβιοτικά των 500mg από τους μετανάστες, οι οποίοι για να δικαιολογήσουν τις συχνές επισκέψεις τους στο ΙΚΑ προκειμένου να προμηθευτούν τα φάρμακα αυτά, πλαστογραφούσαν τα βιβλιάρια υγείας ο ένας του άλλου: «Άλλαζαν τις φωτογραφίες τους μεταξύ τους στα βιβλιάρια και πήγαιναν στο ΙΚΑ όποτε ήθελαν» είπε ο υποδιοικητής, που παρέπεμψε την όλη υπόθεση στη Δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk