«Κίνημα αθεϊσμού διαστρέφει τον ρόλο της Εκκλησίας για το 1821»

«Κίνημα μοντέρνου αθεϊσμού, το οποίο διαστρέφει τα γεγονότα και επιχειρεί να σβήσει τον ιστορικό ρόλο της Εκκλησίας και αμφισβητεί την ελληνορθόδοξη ταυτότητα του λαού μας», διαπιστώνει η Ιερά Σύνοδος

«Κίνημα μοντέρνου αθεϊσμού, το οποίο διαστρέφει τα γεγονότα και επιχειρεί να σβήσει τον ιστορικό ρόλο της Εκκλησίας και αμφισβητεί την ελληνορθόδοξη ταυτότητα του λαού μας», διαπιστώνει σε εγκύκλιο της, με αφορμή την 25η Μαρτίου, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Στο «Προς το Λαό» η Ιερά Σύνοδος δηλώνει ότι «είναι υποχρέωση αλλά και δικαίωμα της Εκκλησίας της Ελλάδος να ενημερώνει το ποίμνιο της για ορισμένα σοβαρά ζητήματα· πνευματικά, κοινωνικά, εθνικά, εκπαιδευτικά», αποφεύγοντας πάντως ρητή αναφορά στο σχετικό με την επανάσταση του ’21 ντοκιμαντέρ του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΙ», ως απάντηση στο οποίο εκδόθηκε κατ’ απαίτηση μητροπολιτών η εγκύκλιος.

Οπως σημειώνεται χαρακτηριστικά «ο λαός μας δεν πρέπει να παραπληροφορείται ή να πέφτει θύμα ιδεολογικής προπαγάνδας και μονομερών θεωρήσεων της ιστορίας μας, στην οποία η προσφορά της Εκκλησίας υπήρξε σημαντική. Γι΄ αυτό και η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την επιχειρούμενη προσπάθεια διαστρεβλώσεως της Νεοελληνικής ιστορίας με διαφόρους τρόπους».

Στο τετρασέλιδο έντυπο, που θα διανεμηθεί στους Ναούς όλης της χώρας, η Εκκλησία αναφέρεται στους αγώνες των κληρικών για την απελευθέρωση της Ελλάδος, την Επανάσταση του 1821, στην ορθόδοξη πίστη τον οπλαρχηγών και τον σταυρό που αποτελούσε το έμβλημα της σημαίας τους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk