Εκλογές Δικηγόρων: Πρόεδρος ο Αδαμόπουλος

Με 131 ψήφους διαφορά νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών εκλέχθηκε ο κ. Ιωάννης Αδαμόπουλος. Στην τελική καταμέτρηση των αποτελεσμάτων του β’ γύρου των εκλογών των δικηγόρων στην Αθήνα, ο νέος πρόεδρος έλαβε 3.738 ψήφους, ποσοστό 50,89%, ενώ ο ανθυποψήφιός του, κ. Δημήτρης Βερβεσός, έλαβε 3.607 ψήφους, ποσοστό 49,11%.

Στον β’ γύρο των εκλογών του ΔΣΑ, καταγράφτηκε μεγάλο ποσοστό αποχής, καθώς προσήλθε να ψηφίσει μόνο το 38,89% των εγγεγραμμένων δικηγόρων, εν αντιθέσει με το 58,42% που ήταν το ποσοστό συμμετοχής στον α’ γύρο.

Ο νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Γιάννης Αδαμόπουλος, αμέσως μετά την εκλογή του δήλωσε: «Η δικηγορική οικογένεια της Αθήνας μας έδωσε σήμερα εντολή ευθύνης και ενότητας. Μας επεφύλαξε την ύψιστη τιμή να αναλάβουμε τη διοίκηση του Δ. Σ. Α. Ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας όλους όσοι εμπιστεύτηκαν την προγραμματική μας πρόταση και στήριξαν σ’ αυτήν την ελπίδα της αλλαγής και της θεσμικής μάχης. Τιμούμε όλους ανεξαιρέτως τους συναδέλφους ανεξαρτήτως της επιλογής τους. Συγχαίρουμε τους συνυποψήφιους μας για τον αξιοπρεπή αγώνα τους και σεβόμαστε τη θεσμική τους διαδρομή. Στο αύριο που οικοδομούμε δεν περισσεύει κανείς. Η κρισιμότητα της περίστασης επιβάλλει θεσμική συμπόρευση όλων των δημιουργικών δυνάμεων της ελληνικής δικηγορίας για την αποκατάσταση του κύρους και της αλληλεγγύης της. Για αυτό το μέλλον θα εργαστούμε μαζί χωρίς αποκλεισμούς, διαιρέσεις και μικροκομματικές αγκυλώσεις. Θα εργαστούμε με ελπίδα, με ευθύνη, με ενότητα στη βάση των κοινών μας αξιών».

Από την πλευρά του, ο κ. Δημήτρης Βερβεσός, συνεχάρη τον νικητή και σημείωσε στις πρώτες του δηλώσεις: «Κατ’ αρχάς επιθυμώ να συγχαρώ τον συνάδελφο Ι. Αδαμόπουλο για την εκλογή του ως προέδρου του Δ. Σ. Α.. Του εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο του. Ευχαριστώ τους δικηγόρους της Αθήνας που προέρχονται από διαφορετικές αφετηρίες και υποστήριξαν την υποψηφιότητά μου σ’ αυτές τις εκλογές. Ζήτησα από τους δικηγόρους της Αθήνας μια καθαρή εντολή για ν’ αλλάξουμε τον ρου του Συλλόγου σε καινοτόμα, ριζοσπαστική, σύγχρονη και ανατρεπτική κατεύθυνση.
Οι δικηγόροι της Αθήνας και δη οι νέοι, γι’ αυτούς που κυρίως αγωνίστηκα στα δρώμενα του Συλλόγου επέλεξαν την άλλη πρόταση που τους προσφέρθηκε.
Δεν θ’ απογοητεύσω όσους συμμετείχαν στους αγώνες μας και πίστεψαν στο όραμά μας για μια άλλη Δικηγορία κι έναν άλλο συνδικαλιστικό Λόγο.
Θα σταθώ δίπλα σας όπως εσείς σταθήκατε δίπλα μου μέχρι σήμερα».

Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk