Την τροποποίηση του νόμου για αλλαγή του επιτοκίου βάσης και την υποκατάσταση του επιτοκίου των Εντόκων Γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου (ΕΓΕΔ), με το επιτόκιο της διατραπεζικής αγοράς της Ευρωζώνης (EURIBOR) σε ό,τι αφορά τον δανεισμό τους, ζητούν με επιστολή στον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μ. Χρυσοχοΐδη οι Ενώσεις Ξενοδόχων των πυρόπληκτων νομών Λακωνίας, Μεσσηνίας, Αρκαδίας Ηλείας και Εύβοιας.

Στην επιστολή που κοινοποιείται στον υφυπουργό Οικονομικών κ. Δ. Κουσελά και βουλευτές των συγκεκριμένων νομών, οι Ενώσεις Ξενοδόχων επισημαίνουν ότι λόγω του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας, το επιτόκιο των ΕΓΕΔ έχει εκτιναχθεί πάνω από 4,5%, με αποτέλεσμα οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις των πυρόπληκτων νομών να καλούνται να επιβαρυνθούν με επιτόκιο περίπου 8,5%, σε μια περίοδο που υπάρχει έλλειψη ρευστότητας, λόγω της γενικότερης οικονομικής ύφεσης.

Παράλληλα υπενθυμίζεται ότι η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων των πυρόπληκτων νομών με χαμηλά επιτόκια ήταν ένα από τα μέτρα που ελήφθησαν μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 και για τον λόγο αυτό ορίστηκε ως επιβάρυνση το τρέχον επιτόκιο των Εντόκων Γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου (ΕΓΕΔ) προσαυξημένο κατά 70%, πλέον εισφοράς 0,6 % του Ν.128.