ΔΝΤ : Το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο

Την πεποίθηση ότι το ελληνικό πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής θα εφαρμοσθεί με επιτυχία και ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο εξέφρασε χθες Δευτέρα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

 

Μιλώντας στο περιθώριο συνεδρίου ο διευθυντής ευρωπαϊκών υποθέσεων του ΔΝΤ  Αντόνιο Μπόρχες εξέφρασε την εμπιστοσύνη του Ταμείου «σε ό, τι συμβαίνει στην Ελλάδα» και ξεκαθάρισε πως τα προγράμματα οικονομικής πολιτικής όπως της Ελλάδας δεν κάνουν θαύματα εντός ολίγων μηνών. «Αυτό είναι ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα. Θα πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή», δήλωσε ο Μπόρχες.

Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι το ελληνικό πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής θα εφαρμοσθεί με επιτυχία. «Είμαστε βέβαιοι ότι θα πετύχουμε. Ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο και ότι το πρόγραμμά μας θα είναι επιτυχημένο», τόνισε το στέλεχος του ΔΝΤ, σχολιάζοντας την υποβάθμιση της αξιολόγησης της Ελλάδας από την Moody’s.

Ο ίδιος τόνισε πως πρέπει να διασφαλισθεί πως το τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας παραμένει ισχυρό και εκτίμησε ότι έχουν ληφθεί συγκεκριμένα μέτρα προς την κατεύθυνση αυτή. «Οι Έλληνες έχουν πραγματοποιήσει μεγάλη πρόοδο σε αυτό τον τομέα», τόνισε χαρακτηριστικά.

 

 

Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk