Ακαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό των 11 μεταναστών από το Μπαγκλαντές, που προερχόμενοι από τη Λιβύη, μαζί με δεκάδες άλλους μετανάστες, κατά τον κατάπλου του Ionian King, τα ξημερώματα της Κυριακής, και φοβούμενοι ότι οι ελληνικές αρχές θα τους υποχρεώσουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, πήδηξαν από το πλοίο, πριν αυτό δέσει στο λιμάνι της Σούδας.

Η έρευνα συνεχίζεται από τα ξημερώματα της Κ.Δευτέρας, με τρία πλωτά του Λιμενικού και δύο ρυμουλκά του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ στην περιοχή φθάνει το μεσημέρι και ένα ελικόπτερο τύπου Super Puma.

Έως το πρωΐ της Κ.Δευτέρας, από τους συνολικά 49 μετανάστες που έπεσαν από το πλοίο, σώοι έχουν εντοπιστεί 35, ενώ τρεις έχουν ανασυρθεί νεκροί.

Η πλειοψηφία των μεταναστών βρέθηκε τις πρωινές ώρες της Κυριακής σε παραλία απέναντι από το λιμάνι της Σούδας, κοντά στις εγκαταστάσεις του Πολεμικού Ναυτικού.

Τέσσερα άτομα οδηγήθηκαν στο Ναυτικό Νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών. Άλλοι 25 περισυλεχθέντες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Χανίων, πολλοί εκ των οποίων με υποθερμία.

Δεκαέξι άτομα παραμένουν για νοσηλεία, ενώ οι υπόλοιποι επέστρεψαν στο πλοίο μετά τις απαραίτητες ιατρικές φροντίδες. Περισσότερο σοβαρή κρίνεται η κατάσταση τεσσάρων εκ των νοσηλευομένων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προ ημερών, περίπου 15 μετανάστες από τη Σρι Λάνκα που φιλοξενούνταν στην Κρήτη, προερχόμενοι από τη Λιβύη, εγκατέλειψαν το ξενοδοχείο στο οποίο διέμεναν χωρίς να δώσουν σημεία ζωής. Εκτιμάται ότι και στην περίπτωση αυτή, οι μετανάστες φοβήθηκαν ότι θα απελαθούν από τις ελληνικές αρχές.