Επέλαση του χιονιά

Ξεκίνησε νωρίς το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας η χιονόπτωση στα όρια του νομού Αττικής. Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, τα χιόνια ενδέχεται να φτάσουν στο κέντρο της Αθήνας την Τρίτη και την Τετάρτη. Χιονίζει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπως και στις περισσότερες περιοχές της Βορείου Ελλάδος.

Ξεκίνησε νωρίς το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας η χιονόπτωση στα όρια του νομού Αττικής. Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, τα χιόνια ενδέχεται να φτάσουν στο κέντρο της Αθήνας την Τρίτη και την Τετάρτη. Χιονίζει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπως και στις περισσότερες περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Η χιονόπτωση ξεκίνησε λίγο μετά το μεσημέρι και τις πρώτες απογευματινές ώρες είχε ήδη κλείσει ο δρόμος της Πάρνηθας από το ύψος του τελεφερίκ και πάνω.

Ταλαιπωρία οδηγών στη Μαλακάσα

Λίγο πριν από τις 10:30 το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας έκλεισε η εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας στο ύψος του Αγίου Στεφάνου για να καθαριστεί ο δρόμος από το χιόνι, ενώ στη Μαλακάσα η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Εγκλωβισμένα παρέμειναν τα οχήματα για αρκετή ώρα το βράδυ της Κ.Δευτέρας στο 182 χλμ. της ίδια Οδού, στο ύψος της Λαμίας.

Έντονη χιονόπτωση καταγράφεται από το 180ό χλμ στην περιοχή του Μώλου έως το 195ο χλμ κοντά στα διόδια της Αγίας Τριάδας, από την περιοχή των Καμένων Βούρλων στο 182ο χλμ έως το 165ο χλμ στον Άγιο Κωνσταντίνο και από τα διόδια της Τραγάνας στο 125ο χλμ έως το Κάστρο της Βοιωτίας.

Στα Τέμπη, διερχόμενος οδηγός τραυματίστηκε ελαφρά από πτώση βράχου. Στο σημείο αυτό ο δρόμος παρέμεινε ανοιχτός στην κυκλοφορία.

Σημειωτόν κινούνται τα αυτοκίνητα από την Στυλίδα μέχρι τη Λαμία, ενώ οι οδηγοί τους παραμένουν για πολύ ώρα εγκλωβισμένοι λόγω των έργων.

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έμεινε, περίπου στις 20:00 το βράδυ, το Καπανδρίτι, όπου σημειώνεται ισχυρή χιονόπτωση.

Στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών – Θηβών έχει διακοπεί η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων, ενώ τα αυτοκίνητα κινούνται μόνο με αλυσίδες.

Προβλήματα στη Βόρειο Ελλάδα

Στη Θεσσαλονίκη, η χιονόπτωση ξεκίνησε στο κέντρο της πόλης αργά το μεσημέρι.

Με αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία σε Χορτιάτη και στον δρόμο για το νοσοκομείο «Παπανικολάου» ενώ προβλήματα παρουσιάζονται και σε άλλες περιοχές περιμετρικά της Θεσσαλονίκης.

Χιόνι πέφτει από το πρωί στη βόρεια Χαλκιδική και σε όλη τη Βόρειος Ελλάδα. Το κρύο είναι τσουχτερό με τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων να κάνουν λόγο για επιδείνωση των καιρικών φαινομένων από το απόγευμα της Κ.Δευτέρας.

Στα Γρεβενά, την Κοζάνη και την Φλώρινα χιονίζει και αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται μέσω Βίγλας και Βιτσίου και ορεινά του νομού Φλώρινας.

Γενική απαγόρευση απόπλου

Λόγω των έντoνων καιρικών φαινομένων απαγορεύτηκε ο απόπλους όλων των πλοίων από τον Πειραιά και το Λαύριο και από τη Ραφήνα προς τις Κυκλάδες.

Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk