Τεράστιας βαθμολογικής νίκης πέτυχε η Λάρισα καθώς επιβλήθηκε με 2-0 επί του Παναθηναϊκού στο «AEL FC Arena» και παρέμεινε ζωντανή στην υπόθεση παραμονής στην Superleague. Πανκράτ (21’) και Τσιμπάμπα (28’) οι σκόρερ της ΑΕΛ. Στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο την επόμενη αγωνιστική παίζουν τα «ρέστα» τους οι Βυσσινί.
Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός τότε ο Παναθηναϊκός είχε την ευκαιρία να καθαρίσει από νωρίς την αναμέτρηση (που υπό άλλες προϋποθέσεις ίσως να του έδινε και τίτλο) νωρίς- νωρίς. Με έναν Ζιλμπέρτο Σίλβα που έκοβε εν τη γενέσει της οποιαδήποτε επιθετική προσπάθεια της Λάρισας, με τον Λέτο που από τα αριστερά που έκανε… άνω-κάτω τον Μελίσση, έφτασε (μέχρι το 20’) πολλές φορές να «μπει σε θέση οδηγού. Ομως η ατυχία που γύρισε την πλάτη στον Παναθηναϊκό χαμογέλασε στους Βυσσινί και μέσω… Αλγερίας, η ομάδα του Νίκου Κωνστένογλου άνοιξε το σκορ με τον Πανκάρτ (21’).
Κάπου εκεί επανήλθε ο… «γνωστός» Παναθηναϊκός στο προσκήνιο! Ο «νωχελικός», ο «άσχημος», με την κακή κυκλοφορία της μπάλας στο χώρο της μεσαίας γραμμής, με τον Σισέ αποκομμένο και την άμυνα να προσπαθεί να διορθώσει όλα τα… στραβά που στην πραγματικότητα τα δημιουργούσε «εκείνη«! Από μόνη της! Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού; Το δεύτερο γκολ της Λάρισας! Αν στο πρώτο γκολ των Βυσσινί ο Καντέ φέρει ευθύνη (για την αχρείαστη ντρίπλα στην περιοχή) τότε ο Βύντρα στο δεύτερο (28’) πρέπει να είπε στον  Τσιμπάμπα «πάρτο-βάλτο μόνος σου»! Ο Γκονγκολέζος επιθετικός δεν φάνηκε «αχάριστος», και με εύκολα πλασέ, έγραψε το 2-0 εν μέσω αποθέωσης!
Οι Θεσσαλοί πλέον ήξεραν τι ακριβώς πρέπει να κάνουν. Οχι κάτι σύνθετο. Απλά πράγματα. Κοίταξαν να μην αφήνουν κενούς χώρους και να εκμεταλλευτούν την ποιότητα των Μετίν και Τσιμπάμπά. Ομως, όπως είπαμε και παραπάνω, η τύχη σήμερα, δεν ήταν με το Τριφύλλι και αυτό φανερώθηκε και στο 32’ όταν ο -ανεβασμένος το τελευταίο διάστημα- Λέτο πήγε με φάουλ αλά «Καραϊσκάκης» να βάλει εκ νέου στο κόλπο την ομάδα του. Ωστόσο ο Αργεντίνος είδε την μπάλα να προσκρούει στο δεξί κάθετο δοκάρι του Αμπάρη.
Στο δεύτερο μέρος τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος αναθεώρησε στους στόχους του βάσει της εξέλιξης του ματς αφού οι ρόλοι είχαν αντιστραφεί. Οι γηπεδούχοι που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στο ματς περιορίστηκαν σε ένα παιχνίδι προσμονής πίσω από την μπάλα περιμένοντας το… παραμικρό λάθος των Πράσινων για να ξεχυθούν στην αντεπίθεση και να διευρύνουν την έκταση της νίκης τους. Ομως αυτό δεν έγινε ποτέ από τη στιγμή που ο Τζόρβας φώναξε «παρών» σε όλες, σχεδόν, τις προσπάθειες των γηπεδούχων. Ετσι, οι γηπεδούχοι έλεγξαν εύκολα το παιχνίδι, καθώς η απογοήτευση ήταν δεδομένη για τον Παναθηναϊκό και πανηγύρισαν τη σπουδαία νίκη.