NANOΝΕWS

16 εκατομμύρια καταιγίδες αστραπών συμβαίνουν κάθε χρόνο πάνω στη Γη 220.220 χιλιόμετρα ανά ώρα είναι η ταχύτητα με την οποία ταξιδεύει το φως μιας αστραπής 27.000 – 30.000 βαθμοί Κελσίου είναι η θερμοκρασία που αναπτύσσεται από κάθε αστραπή Οι ζέβρες είναι μαύρες με λευκές ραβδώσεις ή άσπρες με μαύρες λωρίδες; Ερώτημα με δύσκολη απάντηση, αφού και τα νεογέννητα έχουν ήδη τις ραβδώσεις «τυπωμένες» στο δέρμα τους. Οι ζωολόγοι πάντως θεωρούν ότι ο βασικός χρωματισμός είναι …

Τι είναι
Διοξείδιο του τιτανίου! Ναι,
με τη βοήθεια ηλεκτρονικού μικροσκοπίου σάρωσης έτσι θα βλέπαμε το διοξείδιο του τιτανίου το οποίο απαντάται στη φύση αλλά μπορεί να συντεθεί και τεχνητά. Εχοντας μεγάλη τιμή διάθλασης του φωτός, το διοξείδιο του τιτανίου αξιοποιείται ποκιλοτρόπως: στη βιομηχανία χρωμάτων (λευκό του τιτανίου), ως χρωστική στα τρόφιμα (Ε171) και στα αντηλιακά (απορροφά την υπεριώδη ακτινοβολία).

Κεραυνοβόλος ουρανός!
16 εκατομμύρια καταιγίδες αστραπών συμβαίνουν κάθε χρόνο πάνω στη Γη
220.220 χιλιόμετρα ανά ώρα είναι η ταχύτητα με την οποία ταξιδεύει το φως μιας αστραπής
27.000 – 30.000 βαθμοί Κελσίου είναι η θερμοκρασία που αναπτύσσεται από κάθε αστραπή

Ζebra Ρoint
Οι ζέβρες είναι μαύρες με λευκές ραβδώσεις ή άσπρες με μαύρες λωρίδες; Ερώτημα με δύσκολη απάντηση, αφού και τα νεογέννητα έχουν ήδη τις ραβδώσεις «τυπωμένες» στο δέρμα τους. Οι ζωολόγοι πάντως θεωρούν ότι ο βασικός χρωματισμός είναι το μαύρο και ακριβώς σαν να υπάρχει ένα κυρίως πρόγραμμα που τρέχει σε υπολογιστή δίνοντας το μαύρο χρώμα, κατά διαστήματα αυτό διακόπτεται για να πεταχτεί στο υποπρόγραμμα, που σταματάει για λίγο το μαύρο και τότε έχουμε την εμφάνιση μιας λευκής ράβδωσης. Γενικότερα αυτός ο εν είδει προγράμματος χρωματισμός συνηθίζεται στη φύση, τον συναντάμε και στα κοχύλια, ενώ κάτι που μπορεί να μας διαφεύγει είναι ότι στις ζέβρες τουλάχιστον οι ραβδώσεις συνιστούν ατομικό αποτύπωμα, όπως δηλαδή είναι τα δακτυλικά αποτυπώματα στον άνθρωπο.

Νευροπροστασία με ω-3
Τι ακριβώς κάνουν τα λιπαρά οξέα ω-3 που όλοι μας λένε τα τελευταία χρόνια να καταναλώνουμε; Τα λιπαρά οξέα είναι δομικά συστατικά των μεμβρανών των κυττάρων μας, αλλά τα ω-3 επιδρούν στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος. Χαρακτηριστικός είναι ο πειραματισμός γάλλων ερευνητών στη Μασσαλία οι οποίοι τάισαν ποντικάκια δίαιτες πλούσιες ή φτωχές σε ω-3. Παρατήρησαν ότι η δεύτερη ομάδα αφενός δεν επεδείκνυε τις ίδιες νοητικές ικανότητες με την πρώτη, αφετέρου εμφάνιζε προβλήματα συμπεριφοράς και ειδικότερα δείγματα κατάθλιψης ή έντονης ανησυχίας.

ΧΑΖΗ ΕΡΩΤΗΣΗ Κοιμούνται οι εξωγήινοι;
Αν υπάρχουν βέβαια,πώς θα είναι;
Υπάρχουν οι εξωβιολόγοι που συλλογίζονται ακριβώς επάνω σε τέτοια θέματα.Και μας πληροφορούν πως,αν συναντούσαμε εξωγήινους,θα βρίσκαμε κοινά σημεία με τις λειτουργίες του δικού μας σώματος.Λένε λοιπόν ότι το σώμα τους θα αποτελείται από νερό και μόρια με βάση τον άνθρακα αφού οι νόμοι της φυσικής και της χημείας λειτουργούν καλύτερα με αυτά τα υλικά.Το ίδιο λέγεται ότι θα συνέβαινε και με την αναπνοή τους.Δηλαδή,μάλλον θα γίνεται με τη βοήθεια του οξυγόνου, αφού αυτό το μόριο αποδείχθηκε ότι δίνει στον οργανισμό το μέγιστο της ενέργειας σε σχέση με άλλα μόρια αερίων που θα μπορούσε κάποιος οργανισμός να εισπνεύσει.Εικάζεται,έπειτα από πειράματα σε ποντίκια που τους δόθηκαν ουσίες για να σταματήσουν να κοιμούνται χωρίς να υποφέρουν από αυτό, ότι ένας προχωρημένος πολιτισμός θα έχει λύσει πλέον το πρόβλημα αυτό και δεν θα χάνει τις ώρες του στην ξάπλα.
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk