Με στόχο «ίση αμοιβή για δουλειά ίσης αξίας»

Κερδισμένοι και χαμένοι από το νέο μισθολόγιο

Η σημαντική μείωση των μισθολογικών δαπανών το περασμένο έτος, η επικείμενη αποχώρηση ενός μεγάλου αριθμού δημοσίων υπαλλήλων και κυρίως ο φόβος να εκτιναχθούν στα ύψη οι δαπάνες για τις συντάξεις οδηγούν την κυβέρνηση στην απόφαση να επιλέξει το σενάριο της «ήπιας προσαρμογής» για το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο. Το σενάριο αυτό, που προβλέπει μείωση των αποδοχών των «ρετιρέ» του Δημοσίου σε ποσοστό πάνω από 20% και πολύ μικρή αύξηση (ως 5%) για τους χαμηλόμισθους, προβλέπει: …

Η σημαντική μείωση των μισθολογικών δαπανών το περασμένο έτος, η επικείμενη αποχώρηση ενός μεγάλου αριθμού δημοσίων υπαλλήλων και κυρίως ο φόβος να εκτιναχθούν στα ύψη οι δαπάνες για τις συντάξεις οδηγούν την κυβέρνηση στην απόφαση να επιλέξει το σενάριο της «ήπιας προσαρμογής» για το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο. Το σενάριο αυτό, που προβλέπει μείωση των αποδοχών των «ρετιρέ» του Δημοσίου σε ποσοστό πάνω από 20% και πολύ μικρή αύξηση (ως 5%) για τους χαμηλόμισθους, προβλέπει:
1. Διατήρηση στην παρούσα φάση των 15 κλαδικών μισθολογίων, αν και θα επέλθουν και σε αυτά αυξομειώσεις των αποδοχών των υπαλλήλων, κυρίως εκείνων οι οποίοι δεν απασχολούνται σε θέσεις με ξεχωριστό αντικείμενο εργασίας, όπως είναι το ένστολο προσωπικό, οι γιατροί, οι δικαστικοί λειτουργοί κτλ.
2. Προοδευτική και βήμα βήμα σύγκλιση των μισθών στο Δημόσιο ως το 2013.
3.
Σταδιακή κατάργηση ή ενσωμάτωση των ειδικών επιδομάτων, έτσι ώστε να μην επιβαρυνθούν υπέρμετρα οι δαπάνες για τις συντάξεις.
4. Ενίσχυση του επιδόματος για τις θέσεις ευθύνης καθώς και για όσες απαιτούνται ειδικές δεξιότητες, ώστε να διευρυνθεί η σχέση μεταξύ εισαγωγικού και καταληκτικού επιπέδου στους μισθούς, και καθιέρωση πριμ παραγωγικότητας το οποίο θα λαμβάνουν μόνο οι υπάλληλοι που αποδίδουν και το οποίο θα αντικαταστήσει το κίνητρο απόδοσης, το ύψος του οποίου για την πανεπιστημιακή εκπαίδευση είναι σήμερα 100 ευρώ τον μήνα και χορηγείται σε όλους ανεξαιρέτως τους υπαλλήλους.

Εξοικονόμηση 1,1 δισ. ευρώ

Οι παρεμβάσεις αυτές θα διευκολύνουν την κυβέρνηση, η οποία με βάση και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στο μνημόνιο θα πρέπει να εξοικονομήσει συνολικά 1,1 δισ. ευρώ από τη μείωση των δαπανών στο Δημόσιο και να προχωρήσει σε μαζικές μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων τις οποίες θα επιφέρει ο «Καλλικράτης». Ηδη, όπως προκύπτει και από τη μελέτη για το νέο μισθολόγιο, την περίοδο 2010-2013 το μισθολογικό κόστος θα έχει μειωθεί από περίπου 21,5 δισ. ευρώ τον χρόνο στα 16,5 δισ. ευρώ. Η δαπάνη για τη μισθοδοσία στη χώρα μας, με άλλα λόγια, θα καταλαμβάνει το 2013 την τελευταία θέση μεταξύ των χωρώνμελών της ευρωζώνης και του ΟΟΣΑ, παρ΄ ότι και σήμερα κινείται σε σχετικά χαμηλά επίπεδα.

Οι νέοι μισθοί: παραδείγματα

Η προοδευτική σύγκλιση των αμοιβών που προωθεί η κυβέρνηση μέσω του νέου μισθολογίου θα επιφέρει και σημαντικές διαφοροποιήσεις στις ονομαστικές αποδοχές των υπαλλήλων του Δημοσίου. Ετσι, για παράδειγμα, μετά την ολοκλήρωση της ενσωμάτωσης επιδομάτων, ομέσοςμισθός θα διαμορφωθεί ως εξής: – Για τους νεοεισερχόμενους υπαλλήλους της κατηγορίας ΥΕ (υποχρεωτικής εκπαίδευσης) γύρω στα 1.130 ευρώ, για υπαλλήλους με 17 χρόνια υπηρεσίας στα 1.480 ευρώ και για εκείνους με 33 χρόνια υπηρεσίας στα 1.707 ευρώ.
– Για τους νεοεισερχόμενους υπαλλήλους της κατηγορίας ΔΕ (δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) θα διαμορφωθεί γύρω στα 1.280 ευρώ, για εκείνους με 17 χρόνια υπηρεσίας περίπου 1.630 ευρώ και με 33 χρόνια υπηρεσίας στα 1.960 ευρώ.
– Για τους νεοεισερχόμενους υπαλλήλους της κατηγορίας ΤΕ (τεχνολογικής εκπαίδευσης) θα διαμορφωθεί στα 1.445 ευρώ, για 17 χρόνια υπηρεσίας στα 1.845 ευρώ και για 33 χρόνια υπηρεσίας στα 2.190 ευρώ.
– Για τους νεοεισερχόμενους υπαλλήλους ΠΕ (πανεπιστημιακής εκπαίδευσης) θα διαμορφωθεί στα 1.500 ευρώ, για 17 χρόνια υπηρεσίας περίπου στα 1.920 ευρώ και για 33 χρόνια υπηρεσίας στα 2.284 ευρώ.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk