ΕΛΛΠΕ: Πάγωμα όλων των μισθών

Πάγωμα μισθών και περιορισμό των επιδομάτων προτείνει η διοίκηση των Ελληνικών Πετρελαίων κατά τις διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν με το σωματείο για την υπογραφή της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας για το τρέχον έτος, στοχεύοντας την επόμενη διετία στην εξοικονόμηση 200 εκατ. ευρώ. Το σωματείο από την πλευρά του εμφανίζεται αρνητικό και ετοιμάζεται για κινητοποιήσεις, καθώς στην πρόταση υπάρχουν μια σειρά από ρυθμίσεις που εκτιμάται ότι πλήττουν το εισόδημα των εργαζομένων. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν προβλέπεται η καταβολή γενικών αυξήσεων για το έτος 2011 και θεσπίζεται εβδομαδιαίο ωράριο απασχόλησης 40 αντί 38 ωρών.

Πάγωμα μισθών και περιορισμό των επιδομάτων προτείνει η διοίκηση των Ελληνικών Πετρελαίων κατά τις διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν με το σωματείο για την υπογραφή της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας για το τρέχον έτος, στοχεύοντας την επόμενη διετία στην εξοικονόμηση 200 εκατ. ευρώ. Το σωματείο από την πλευρά του εμφανίζεται αρνητικό και ετοιμάζεται για κινητοποιήσεις, καθώς στην πρόταση υπάρχουν μια σειρά από ρυθμίσεις που εκτιμάται ότι πλήττουν το εισόδημα των εργαζομένων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν προβλέπεται η καταβολή γενικών αυξήσεων για το έτος 2011 και θεσπίζεται εβδομαδιαίο ωράριο απασχόλησης 40 αντί 38 ωρών. Επίσης, τα καταβαλλόμενα επιδόματα που συνδέονταν με μισθολογικά κλιμάκια καθορίζονται ως σταθερά ποσά, όπως αυτά ίσχυαν στις 31.12.2010. Δηλαδή δεν θα συνδέονται με τυχόν αυξήσεις στον μισθό στο μέλλον.
Επίσης, το χρονοεπίδομα του 2,5%δινόταν κάθε χρόνο αύξηση 2,5% ανεξάρτητα από την αύξηση που προέβλεπε η ΣΣΕ και ανεξάρτητα από ωριμάνσεις και τριετίες- θα δίνεται κάθε πέντε χρόνια. Η αμοιβή της υπερωριακής απασχόλησης και τα ημερομίσθια του επιδόματος αδείας εναρμονίζονται με τα εκάστοτε προβλεπόμενα στη σχετική εργατική νομοθεσία (μειώνονται).
Το μπόνους των 3,6 μισθών- οι εργαζόμενοι στα ΕΛΛΠΕ εισέπρατταν κάθε χρόνο 17,6 μισθούς- συνδέεται με κριτήρια παραγωγικότητας. Τέλος, κόβεται η ετήσια εκδρομή των εργαζομένων- κόστος περί το 1 εκατ. ευρώ- και καταργείται η ετήσια επιδότηση κυλικείου(!) προς τους εργαζομένους που ήταν γύρω στα 200 ευρώ τον χρόνο.
Τέλος, για τους νεοπροσλαμβανόμε νους στην εταιρεία προτείνεται η θέσπιση 30 μισθολογικών κλιμακίων αντί 27 με εισαγωγικό μισθολογικό κλιμάκιο υπαλλήλων γραφείου μέσης εκπαίδευσης το 30ό και εισαγωγικό μισθολογικό κλιμάκιο των τεχνιτών και χειριστών βάρδιας μέσης εκπαίδευσης το 22ο.
Το σωματείο των εργαζομένων από την πλευρά του απέρριψε την πρόταση. Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι είχαν προσέλθει στις διαπραγματεύσεις με πρόταση για αύξηση της τάξης του 18%, ενώ το 2009 και το 2010 είχαν πετύχει αυξήσεις της τάξης του 7%. Το σωματείο υποστηρίζει ότι η εταιρεία λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και ο βασικός μέτοχος δεν είναι το Δημόσιο, αλλά ο όμιλος Λάτση, συνεπώς δεν εμπίπτει στον κανονισμό λειτουργίας των ΔΕΚΟ. Η διοίκηση των ΕΛΛΠΕ είχε λάβει επιστολή από τον υπουργό Οικονομίας κ. Γ. Παπακωνσταντίνου που καλούσε την εταιρεία να συμβάλει στην προσπάθεια ενίσχυσης των εσόδων του Δημοσίου, αφού οι όποιες περικοπές των απολαβών και των μπόνους αυξάνουν τα κέρδη του ομίλου με αποτέλεσμα το Δημόσιο να ωφελείται από τη φορολογία των κερδών, αλλά και από το μέρισμα που θα λαμβάνει αφού ελέγχει το 35% της εταιρείας. Οι εργαζόμενοι στέκονται πάνω σε αυτό και αναφέρουν ότι δεν είναι δυνατόν να περικόπτονται χρήματα από τους εργαζομένους και να μοιράζονται εκατομμύρια ευρώ ως μέρισμα στους μετόχους.
Η διοίκηση της εταιρείας υπό τον πρόεδρο κ. Τ. Γιαννίτση και τον διευθύνονται σύμβουλο κ. Ι. Κωστόπουλο είχε προϊδεάσει γι΄ αυτές τις περικοπές, υπογραμμίζοντας ότι με τις παραπάνω ρυθμίσεις η εταιρεία γίνεται πιο ανταγωνιστική σε σχέση με άλλα ευρωπαϊκά διυλιστήρια και κυρίως πιο παραγωγική.
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk