«Γραμμή» για κοινωνική σταθερότητα χαράζει η κινεζική κυβέρνηση, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, στην ετήσια κοινοβουλευτική σύνοδο.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να τιθασεύσει τον αυξανόμενο πληθωρισμό με κύριο στόχο να πέσει στα επίπεδα του 4% με την οικονομική ανάπτυξη να κινείται στο 8%.

«Οι τιμές σημειώνουν ραγδαία άνοδο και έτσι η εκτίμηση για το ύψος του πληθωρισμού έχει αναθεωρηθεί προς τα πάνω. Αυτό το πρόβλημα επηρεάζει την ευημερία του λαού, έχει αντίκτυπο συνολικά στα επιτόκια και υπονομεύει την κοινωνική συνοχή» εξήγησε.

Τα σχόλια του Γουέν προέρχονται από το κείμενο της ετήσιας αναφοράς των πεπραγμένων της κυβέρνησής του, στην Εθνική Λαϊκή Συνέλευση.

Η συνεδρίαση της Συνέλευσης θα διαρκέσει 10 ημέρες. Στη λήξη της θα δοθεί το «πράσινο φως» για το νέο 5ετές Πλάνο της περιόδου 2011-2015.

Έξω από το κτίριο, όπου πραγματοποιούνται οι εργασίες, η αστυνομία συνέλαβε τουλάχιστον τέσσερις διαδηλωτές, ενώ ζήτησε από φωτογράφους του Γερμανικού Πρακτορείου να διαγράψουν τις λήψεις με τις συλλήψεις.