Ο Ολυμπιακός Βόλου κέρδισε 3-0 τον Πανσερραϊκό, ανέβηκε προσωρινά στην 3η θέση της Superleague και έκανε ένα ακόμα βήμα για την είσοδό του στα Playoffs. Τα Λιοντάρια με αυτή του την ήττα αποχαιρετούν ουσιαστικά την κατηγορία έχοντας πλέον μόνο μαθηματικές ελπίδες παραμονής. Σκόρερ για τους Ερυθρόλευκους οι Νέμεθ (15΄) και Μπρέσκα (42΄), Τόμας (85΄).

Μόνο ο Ολυμπιακός στο γήπεδο

O Oλυμπιακός Βόλου παρά την κούραση από τον μεσοβδόμαδο ημιτελικό κυπέλλου με τον Ατρόμητο είναι η ομάδα που μπαίνει πιο δυναμικά στην αναμέτρηση και έχει τον έλεγχο της αναμέτρησης. Η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης ανήκει στους Βολιώτες στο 11΄, μετά από φάουλ του Καπετάνου, ο Ντολεζάι κάνει την προβολή, αλλά ο Φερνάντες διώχνει σε κόρνερ. Η πίεση της ομάδας του Μάκη Κατσαβάκη αποδίδει καρπούς στο 15΄ με τον Νέμεθ να σκοράρει στο ντεμπούτο του στην ενδεκάδα. Σε σέντρα του Ρόκα η μπάλα φθάνει στον Μαρτίν. Ο Αργεντινός γυρίζει το σώμα του, επιχειρεί το σουτ αλλά η μπάλα κοντράρει στον Παπάζογλου φθάνει στον ξεμαρκάριστο Νέμεθ, ο οποίος με δυνατό διαγώνιο σουτ ανοίγει το σκορ.

Οι Θεσσαλοί συνεχίζουν να κυριαρχούν στο ματς και να έχουν τις ευκαιρίες, με τον Πανσερραϊκό στην μοναδική ευκαιρία του να αγγίζει το γκολ. Στο 26΄ ο Μπέλιτς εκτελεί απ΄ευθείας ένα φάουλ με δύναμη, ο Γιακούποβιτς ακουμπάει λίγο τη μπάλα που βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι. Με τα Λιοντάρια να μην απειλούν στη συνέχεια, οι Βολιώτες βρίσκουν χώρους και σε μία υποδειγματική αντεπίθεση διπλασιάζουν τα τέρματά τους. Ο Καπετάνος καλύπτει αρκετά μέτρα με τη μπάλα, πασάρει την κατάλληλη στιγμή στον Μπρέσκα με τον Σλοβάκο με όμορφο πλασέ να κάνει το 2-0.

Συντήρηση δυνάμεων και γκολ στο τέλος

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός της αναμέτρησης πέφτει αισθητά με τον Ολυμπιακό Βόλο να δείχνει ικανοποιημένος από το 2-0 και να κάνει συντήρηση δυνάμεων μετά τον κουραστικό ημιτελικό με τον Ατρόμητο. Από την άλλη ο Πανσερραϊκός με τις ελλείψεις των Γεωργιάδη, Λεοζίνιο και Σουμπίνιο δυσκολεύεται να δημιουργήσει απειλητικές καταστάσεις στην εστία του Γιακούποβιτς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η μόνη απειλητική στιγμή της επανάληψης σημειώνεται στο 85΄ όταν γίνεται και το 3-0. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπρέσκα, ο Καπετάνος πιάνει την κεφαλιά, ο Φερνάντες αποκρούει την μπάλα η οποία βρίσκει στα πόδια του Κέρλα με αποτέλεσμα να στρωθεί στον Γάλλο Τομάς, ο οποίος σε κενή εστία την στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.

Με αυτή του τη νίκη ο Ολυμπιακός Βόλου ανεβαίνει προσωρινά στην 3η θέση της Superleague και κάνει δυναμικό μπάσιμο για την είσοδό του στα Playoffs, ενώ ο Πανσερραϊκός με 17 βαθμούς αποχαιρετά ουσιαστικά την κατηγορία έχοντας πλέον μόνο μαθηματικές ελπίδες παραμονής.

Oι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός Βόλου(Μάκης Κατσαβάκης):
Γιακούποβιτς, Ντολεζάι, Καπετάνος, Μπρέσκα, Ζαραδούκας, Σανκαρέ, Μαρτίν, Ρόκας (68΄ Ακόστα), Ζελέσι, Νέμεθ (79΄ Μπερτόλντι), Σολάκης (55΄ Τόμας).
Πανσερραϊκός(Μομτσίλο Βούκοτιτς): Φερνάντες, Μπέλιτς, Κις, Νταλέ, Παπάζογλου, Πάρκερ, Ανάκογλου, Τριανταφύλλου, Σίντιτς, Κέρλα, Κάστρο (46΄ Ντιόγκο)

Διαιτητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
Βοηθοί: Μποζατζίδης (Μακεδονίας), Γούκος (Ηπείρου)