Πληρωμή οφειλών από τη Λιβύη

Η κυπριακή κυβέρνηση, κατάφερε, μετά από ειδικές διαπραγματεύσεις, εν μέσω εμφυλίου πολέμου στη Λιβύη, να εισπράξει 4 εκατ. ευρώ από τα χρήματα που χρωστούσε ο Μουαμάρ Καντάφι σε κυπριακές επιχειρήσεις που λειτουργούσαν στη Λιβύη.Είναι η μοναδική χώρα που κατάφερε, να πάρει χρήματα από τον Καντάφι και μάλιστα ως πρώτη δόση, αφού ακολουθούν και άλλα χρήματα, τη στιγμή που η Λιβύη χρωστά στην Κύπρο 7,5 εκατ. ευρώ.

Η κυπριακή κυβέρνηση, κατάφερε, μετά από ειδικές διαπραγματεύσεις, εν μέσω εμφυλίου πολέμου στη Λιβύη, να εισπράξει 4 εκατ. ευρώ από τα χρήματα που χρωστούσε ο Μουαμάρ Καντάφι σε κυπριακές επιχειρήσεις που λειτουργούσαν στη Λιβύη.

Είναι η μοναδική χώρα που κατάφερε, να πάρει χρήματα από τον Καντάφι και μάλιστα ως πρώτη δόση, αφού ακολουθούν και άλλα χρήματα, τη στιγμή που η Λιβύη χρωστά στην Κύπρο 7,5 εκατ. ευρώ.

Την παραλαβή του εμβάσματος από τη Λιβύη επιβεβαίωσε και το Γενικό Λογιστήριο του κράτους. Από τα 4 εκατ. ευρώ που εμβάστηκαν, το μισό εκατομμύριο αφορά χρέη προς την Κυπριακή Δημοκρατία και τα υπόλοιπα θα μοιρασθούν κατά αναλογία στις κυπριακές επιχειρήσεις που έχουν να παίρνουν από τη Λιβύη.

Το καθεστώς Καντάφι χρωστά στην Ελλάδα πάνω από 700 εκατ. ευρώ από τη λειτουργία των ελληνικών επιχειρήσεων στη Λιβύη και στο παρελθόν έγιναν πολλές προσπάθειες να εξοφληθεί αυτό το χρέος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk