Το άδειο (λόγω τιμωρίας) «Γ. Καραϊσκάκης» τρομάζει τον ισπανό τεχνικό του Ολυμπιακού κ. Ερνέστο Βαλβέρδε ο οποίος δεν θα ήθελε να δει την ομάδα του να χάνει βαθμούς στον αγώνα της Κυριακής με τον Εργοτέλη (15.00, ΝΕΤ), μια εβδομάδα πριν από το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. «Πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι γιατί ο Εργοτέλης διαθέτει πολύ καλή ομάδα και η αποστολή μας θα είναι δύσκολη. Πλησιάζουμε προς το τέλος του πρωταθλήματος και κάθε παιχνίδι που περνάει δεν ξαναγυρίζει» τόνισε ο ισπανός προπονητής στους παίκτες του.

Ο κ. Βαλβέρδε φοβάται μήπως οι ποδοσφαιριστές δεν βρουν ρυθμό εξ αιτίας της απουσίας των οπαδών και δώσουν το δικαίωμα στον Εργοτέλη να αμφισβητήσει το ρεκόρ που δημιούργησε φέτος ο Ολυμπιακός στην έδρα του με 11 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Οι Ερυθρόλευκοι παίζοντας κεκλεισμένων των θυρών τα τελευταία χρόνια έχουν παραχωρήσει δύο ισοπαλίες στην Ξάνθη, 0-0 για το πρωτάθλημα (2005) και 1-1 για το Κύπελλο (2006), ενώ το 2005 ηττήθηκαν 1-2 από τον ΠΑΟΚ. Ισοπαλία (1-1) είχε παραχωρήσει επίσης ο Ολυμπιακός και το 2007 στη Λάτσιο για το Τσάμπιονς Λιγκ, πληρώνοντας την ξεροκεφαλιά κάποιου ανεγκέφαλου οπαδού ο οποίος χτύπησε με κέρμα παράγοντα της Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Απόντες από τον κυριακάτικο αγώνα με τον Εργοτέλη θα είναι οι τιμωρημένοι Βασίλης Τοροσίδης, Αλμπερτ Ριέρα και ο τραυματίας Ραούλ Μπράβο. Τον πρώτο αναμένεται να αντικαταστήσει ο Γιάννης Μανιάτης, προβάδισμα για τη θέση του δεύτερου έχει ο Ζαουάντ Ζαϊρί χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού έπειτα από εβδομάδες ο Γιάννης Φετφατζίδης, ενώ αριστερά στην άμυνα θα ξεκινήσει ο Γερμανός Χοσέ Χολέμπας.

Ο κ. Βαλδέρδε πονοκεφαλιάζει πάντως με τον Αριέλ Ιμπαγάσα ο οποίος και την Παρασκευή ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα και η συμμετοχή του στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη θα αποφασισθεί στην απογευματινή προπόνηση του Σαββάτου. Αντίθετα έτοιμος να επιστρέψει στο κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού είναι ο Ούλοφ Μέλμπεργκ. Αυτό σημαίνει ότι ο Φρανσουά Μοντέστο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ανασταλτικό ρόλο στη μεσαία γραμμή, εκτός αν ο ισπανός κόουτς προτιμήσει να τον ξεκουράσει και επαναφέρει στην ενδεκάδα τον Μοϊσές Ουρτάδο ο οποίος στο λίγο διάστημα που αγωνίστηκε εναντίον του Πανιωνίου έδειξε ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Οι Ραφίκ Τζιμπούρ, Κέβιν Μιραλάς και Νταβίντ Φουστέρ αναμένεται να αποτελέσουν το επιθετικό τρίο.