Την αντίδραση του Ολυμπιακού προκάλεσε η κίνηση του Παναθηναϊκού να δώσει στη δημοσιότητα ένα εκ των επτά DVD που έστειλε στη FIFA και την UEFA,. Επίσημη θέση δεν εκφράστηκε για να μην ανέβουν περισσότερο οι τόνοι, αλλά αυτό που διέρρεαν από την πλατεία Αλεξάνδρας είναι ότι οι «Ερυθρόλευκοι» το παρακολούθησαν και… ευθύμησαν.

«Τις 15 τελευταίες ημέρες με όλα όσα ακολούθησαν του ντέρμπι δεν είχαμε τη δυνατότητα να ευθυμήσουμε», έλεγαν ανεπίσημα στον Ολυμπιακό και σημείωναν: «Μας έδωσε τη δυνατότητα αυτή ο Παναθηναϊκός με το DVD. Ετσι θα ευθυμήσουν και στην UEFA αν το παρακολουθήσουν και δεν το πετάξουν στον κάλαθο των αχρήστων».

Εγγράφως οι απολογίες στη διοίκηση

Μόνο απαρατήρητο δεν πέρασε στον Ολυμπιακό το φαινόμενο των συχνών αποβολών στα τελευταία παιχνίδια. Για τον λόγο αυτό κλήθηκαν σε απολογία οι Κέβιν Μιραλάς (δέχτηκε κόκκινη στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ), Βασίλης Τοροσίδης (αποβλήθηκε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό) και Αλμπερτ Ριέρα (απευθείας κόκκινη στην αναμέτρηση με τον Πανιώνιο).

Οι τρεις ποδοσφαιριστές παρέδωσαν την Παρασκευή (04/03) εγγράφως τις απολογίες τους και ζήτησαν συγνώμη για τη συμπεριφορά τους. Φυσικά, όλοι τους κινδυνεύουν με πρόστιμο βάσει εσωτερικού κανονισμού, όμως η απόφαση της διοίκησης θα γίνει γνωστή πιθανότατα την Τρίτη (08/03).