Μία 35χρονη, που ζούσε από το 1990 στο Κέντρο Περίθαλψης Παίδων Λεχαινών (ΚΕΠΕΠ), όπου φιλοξενούνται παιδιά με βαριά νοητική υστέρηση, έχασε χτες τη ζωή της μετά από νοσηλεία συνολικά 31 ημερών σε διάφορα νοσοκομεία της περιφέρειας.

«Στις 2 Φεβρουαρίου, μεταφέρθηκε με υψηλό πυρετό στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας, όπως γίνεται με όλα τα παιδιά, που ζουν εδώ και εμφανίζουν πυρετό. Σε όλη αυτή την περίοδο οι γονείς της είχαν συνεχή ενημέρωση για την πορεία της», δήλωσε στο Βήμα on-line η διοικήτρια του ΚΕΠΕΠ, κυρία Άννα Μαζαράκη.

Από εκεί η 35χρονη μεταφέρθηκε με αναπνευστικά προβλήματα διαδοχικά στο Νοσοκομείο του Ρίου, στη ΜΕΘ του Αγρινίου και τελικά στο Νοσοκομείου του Πύργου, όπου άφησε την τελευταία της πνοή.

«Η κατάσταση της παρουσίαζε βελτίωση. Είχε πια αποσωληνοθεί. Σε εμάς στάλθηκε ώστε σε λίγες μέρες να μπορέσει να επιστρέψει στο ΚΕΠΕΠ. Τα ξημερώματα της Πέμπτης όμως, η κατάσταση της εμφάνισε επιπλοκές και δυστυχώς το εφημερεύον προσωπικό δεν την πρόλαβε. Περιμένουμε την νεκροτομή για να διαπιστώσουμε τα ακριβή αίτια θανάτου» δήλωσε στο Βήμα on-line ο διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου του Πύργου, κύριος Οδυσσέας Ζαχαριάδης.

Στο νοσοκομείο του Πύργου μεταφέρονται συχνά τρόφιμοι του ΚΕΠΕΠ Λεχαινών. «Πέρα από τα νοητικά προβλήματα, που αντιμετωπίζουν είναι σύνηθες τα άτομα αυτά να αντιμετωπίζουν και σοβαρά προβλήματα υγείας», σημειώνει ο κ. Ζαχαριάδης.

Ο θάνατος της νεαρής γυναίκας στο Νοσοκομείο του Πύργου καταγράφηκε ως αιφνίδιος, ωστόσο τα ακριβή αίτια αναμένεται να διαπιστωθούν με την νεκροψία-νεκροτομή, ενώ για την διερεύνηση του θέματος και την αναζήτηση τυχόν ευθυνών διενεργεί προκαταρκτική εξέταση το τοπικό αστυνομικό τμήμα.