Παπανδρέου στο Εθνικό Συμβούλιο

Εκκληση προς τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για επίτευξη συμφωνίας στις επικείμενες συνόδους κορυφής, διατύπωσε προ ολίγου ο κ. Γ. Παπανδρέου από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠαΣοΚ.

Με τον τρόπο αυτό, εξέφρασε την αγωνία της ελληνικής κυβέρνησης εν όψει των διαπραγματεύσεων και εξέπεμψε ένα μήνυμα και προς το εσωτερικό σημειώνοντας το πόσο κρίσιμη είναι η κατάσταση της οικονομίας. «Δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό και καθυστερήσεις», δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

Παράλληλα τόνισε ότι περιμένει από το κόμματα της αντιπολίτευσης να συμβάλλουν στην προσπάθεια και προσέθεσε ότι είναι μία ελληνική μάχη, την οποία αν σταθούμε ενωμένοι θα κερδίσουμε.

Αναφέρθηκε ο κ. Παπανδρέου και στα σενάρια περί εκλογών, λέγοντας ότι «η δικιά μας η φυγή δεν είναι ούτε οι εκλογές ούτε να εγκαταλείψουμε το έργο μας όπως έκανε η ΝΔ. Η δικιά μας η φυγή είναι φυγή προς τα εμπρός».


«Αν οι αποφάσεις μας δεν είναι γενναίες και αποτελεσματικές, αυτό θα φανεί στις αγορές, και θα βρεθούμε πάλι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», τόνισε ο κ. Πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Χρειάζεται να τελειώνουμε το νωρίτερο για να κάνουμε τα απαραίτητα σε κλίμα ασφάλειας και σιγουριάς»

Ο κ. Παπανδρέου συνέδεσε την κρισιμότητα της κατάστασης και με την κρίση στη Μέση Ανατολή, όπου όπως είπε η Ευρώπη είναι απούσα και σε αυτό το πλαίσιο, σημείωσε ότι «ανεξάρτητα της έκβασης η Ελλάδα είναι στην περιοχή, και είναι το προκεχωρημένο φυλάκιο της Ευρώπης».


Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός έθεσε το υποθετικό ερώτημα, θέλοντας να αναδείξει την αναγκαιότητα των αλλαγών. «Αν όλα πάνε κατ’ ευχήν, θα είχαμε τελειώσει; Αν αύριο είχαμε μηδενικό χρέος, θα ήμασταν εντάξει; Όχι».

Σε μία έμμεση αναφορά του στα προβλήματα αποδοτικότητας και συνεννόησης στο εσωτερικό της κυβέρνησης, ο κ. Παπανδρέου τόνισε: «Μπορεί να υπάρχουν και προβλήματα συντονισμού, αλλά ενυπάρχουν σε ένα σύστημα φέουδων που είχαν διαμορφωθεί στο κράτος», ενώ συμπλήρωσε: «Και λάθη θα γίνονται και εντάσεις θα υπάρχουν άλλα παραμένουμε σταθεροί και προχωράμε μπροστά. Προϋπόθεση είναι η συμμετοχή όλων».

Ο Πρωθυπουργός άσκησε έντονη κριτική και στην Δικαιοσύνη, λέγοντας ότι «το αίσθημα δικαιοσύνης λείπει σήμερα από την ελληνική κοινωνία» και ότι «περιμένουμε να ανταποκριθεί η Δικαιοσύνη».

Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk