Ζητείται πλαίσιο για συγχωνεύσεις δημοσίων φορέων

Ημερίδα με θέμα «Συγχωνεύσεις Δημοσίων Φορέων» συνδιοργάνωσαν ο Τομέας Μάνατζμεντ Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης (ΙΜΔΔΑ) της ΕΕΔΕ και το Κέντρο Ελληνικών Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών Δημοσίου Ενδιαφέροντος (ΚΕΔΕΟ).

Ημερίδα με θέμα «Συγχωνεύσεις Δημοσίων Φορέων» συνδιοργάνωσαν ο Τομέας Μάνατζμεντ Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης (ΙΜΔΔΑ) της ΕΕΔΕ και το Κέντρο Ελληνικών Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών Δημοσίου Ενδιαφέροντος (ΚΕΔΕΟ).

Στις ομιλίες που έγιναν στην εκδήλωση του ΕΒΕΑ ο κ. Ι. Δρυλλεράκης (Δρυλλεράκης & Συνεργάτες), αναπτύσσοντας το θέμα του θεσμικού πλαισίου, ανέφερε ότι οι συγχωνεύσεις ανήκουν στη μεγαλύτερη κατηγορία αλλαγών φορέων που ονομάζονται μετασχηματισμοί. Δεν υπάρχει ειδικό θεσμικό πλαίσιο για νέες μορφές δημόσιων φορέων, η δε χρήση των κοινών διατάξεων που ισχύουν για τον ιδιωτικό τομέα είναι επαρκής.

Ο κ. Ν. Πεγειώτης (Partner, PWC), θεωρεί ως βασικούς λόγους που ωθούν σε συγχωνεύσεις στην παρούσα συγκυρία, τις στρατηγικές, δομικές και λειτουργικές επιλογές. Εκτός όμως από ξεκάθαρη στρατηγική, χρειάζονται και μετρήσιμοι χρηματοοικονομικοί στόχοι όπως και διαρκής αξιολόγηση της ποιότητας παροχής υπηρεσιών και του προσωπικού. Σε περίπτωση που η συγχώνευση κριθεί μη σκόπιμη, υπάρχουν άλλες εναλλακτικές, όπως η προτυποποίηση και η καινοτομία.

Παρουσιάζοντας επιτυχημένα και μη παραδείγματα από την ευρωπαϊκή εμπειρία, ο κ. Π. Χριστόπουλος, (ορκωτός ελεγκτής, Grand Thornton), θεώρησε ότι οι συγχωνεύσεις εξαρτώνται από τη θεσμική παράδοση, τις επιτυχείς μεταρρυθμίσεις που τυχόν έχουν συντελεστεί, τις νεωτεριστικές προσεγγίσεις και την αλληλεπίδραση επιμέρους ομάδων συμφερόντων καθώς και από την αποδοχή των εργαζομένων. Προαπαιτούμενα είναι η σε βάθος ανάλυση κόστους – οφέλους, η αποφασιστικότητα και η δυνατότητα αρχικής χρηματοδότησης.

Ο κ. Δ. Δημητρίου, (πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος ΟΑΣΑ, αντιπρόεδρος ΚΕΔΕΟ) ανέλυσε το θέμα των συγχωνεύσεων στις δημόσιες συγκοινωνιακές εταιρείες της Αττικής, διερευνώντας τις προκλήσεις και τα προσδοκώμενα οφέλη. Με δεδομένη τη πολυδιάσπαση αρμοδιοτήτων και φορέων απαιτείται ενιαίος σχεδιασμός συνδυασμένων μεταφορών, αναπροσαρμογή του δικτύου και εν τέλει απαιτείται μητροπολιτικός φορέας για τη διαχείριση της καθολικής υπηρεσίας μεταφορών στην Αττική.

Ο κ. Π. Σφηκάκης, (δικηγόρος, Σφηκάκης & Συνεργάτες) αναφέρθηκε στις συγχωνεύσεις ως μια δύσκολη συνάντηση διοικητικού και εταιρικού δικαίου. Θεωρώντας ότι τα μεγέθη είναι σημαντικά και η τάση είναι προς τη συγκέντρωση, ανέφερε ότι πρέπει να αποφεύγεται η εύκολη λύση της νομοθετικής πρωτοβουλίας και να επιδιώκεται λύση σε πέντε βασικά ζητήματα: τρόπος συγκέντρωσης, απαιτήσεις – υποχρεώσεις, περιουσία, αρμοδιότητες, προσωπικό. Ζητούμενο είναι ένα κράτος δικαίου που νοικοκυρεύει.

Προϋπόθεση για επιτυχείς συγχωνεύσεις είναι τα 4Π, ανέφερε ο κ. Μάριος Κυριάκου (πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, KPMG): Ποιοι (φορείς που εξασφαλίζουν μίνιμουμ συναίνεσης), Προγραμματισμός (με ομάδες εργασίας), Πραγματοποίηση (με ταχύτητα στην επίλυση προβλημάτων) και Παρακολούθηση (με επιτροπές παρακολούθησης και αξιολόγησης). Απαραίτητη η δημιουργία νέας εταιρικής κουλτούρας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης, που συντόνισε ο δημοσιογράφος κ. Αντ. Παπαγιαννίδης. Ο πρόεδρος της ΔΡΑΣΗΣ, κ. Στ. Μάνος, τόνισε ότι πρώτα πρέπει να μελετηθούν οι καταργήσεις φορέων και μετά οι συγχωνεύσεις, οι οποίες δεν έχουν νόημα εάν δεν συνοδευτούν από μερική απομάκρυνση προσωπικού. Κάποιες συγχωνεύσεις μπορούν να αποφευχθούν γιατί, όταν ένας υγιής οργανισμός συνενώνεται με έναν μη παραγωγικό είναι πιθανότερη η πτωτική πορεία και των δύο. Ο αντιπρόεδρος του ΙΟΒΕ, κ. Ραφαήλ Μωϋσής, ανέφερε πως η τάση δεν είναι μόνο προς τη συγκέντρωση (συγχωνεύσεις) αλλά και προς τη διάσπαση φορέων (αντισυγχωνεύσεις) όπως στους ενεργειακούς οργανισμούς, πράγμα μη ορθολογικό. Οι περισσότερες συγχωνεύσεις στον ιδιωτικό τομέα αποτυγχάνουν, άρα χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Δ. Παπούλιας, θεώρησε ότι το ζήτημα είναι τεχνοπολιτικό και για να αποφευχθούν επικίνδυνα λάθη χρειάζεται έμφαση στη διαχειριστική εμπειρία και ικανότητα: «change as you manage». Τέλος, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ και γεν. γραμματέας του ΚΕΔΕΟ, κ. Ι. Πετρόπουλος, υποστήριξε ότι πέρα από το στόχο του περιορισμού των λειτουργικών δαπανών, πιο σημαντικός είναι ο εξορθολογισμός της κατανομής του προσωπικού στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, η δημιουργία αντίστοιχης «κουλτούρας» και η επίτευξη συγκεντρώσεων που θα βοηθήσουν στην εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk