Εργασιακές σχέσεις στις τράπεζες

Σε αλλαγή των εργασιακών σχέσεων στις υπό δημόσιο έλεγχο τράπεζες προχωρά η κυβέρνηση με νέο νόμο που θα προωθήσει στη Βουλή το επόμενο διάστημα.Όπως επισήμανε ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδης, μετά από απαίτηση της τρόικα, θα υπάρξει εξομοίωση των συνθηκών εργασίας που έχουν οι εργαζόμενοι στις τράπεζες που είναι υπό τον έλεγχο του δημοσίου με τις συνθήκες εργασίας που έχουν οι εργαζόμενοι στις ιδιωτικές τράπεζες.

Σε αλλαγή των εργασιακών σχέσεων στις υπό δημόσιο έλεγχο τράπεζες προχωρά η κυβέρνηση με νέο νόμο που θα προωθήσει στη Βουλή το επόμενο διάστημα.

Όπως επισήμανε ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης, μετά από απαίτηση της τρόικα, θα υπάρξει εξομοίωση των συνθηκών εργασίας που έχουν οι εργαζόμενοι στις τράπεζες που είναι υπό τον έλεγχο του δημοσίου με τις συνθήκες εργασίας που έχουν οι εργαζόμενοι στις ιδιωτικές τράπεζες.

Απαντώντας σε επερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη υπογράμμισε ότι η Κυβέρνηση «θα πάρει την πρωτοβουλία χωρίς βέβαια να παραβιάσει τα συνταγματικώς κατοχυρωμένα δικαιώματα των εργαζομένων».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk