Eίκοσι ένα χρόνια δεν είναι και λίγα ό,τι δουλειά και αν κάνει κάποιος. Και μάλιστα σε καλύτερες ή διαφορετικές οικονομικά εποχές, πολλοί θα ήταν εκείνοι που θα σκεφτόντουσαν τα… ένσημα και τη… σύνταξη. Για τους Χαΐνηδες η σύνταξη και τα ένσημα είναι μακρινά όνειρα. Και αυτό επειδή έχουν μάθει αυτό που αγαπούν και κυρίως αγαπά το κοινό τους. Να «παντρεύουν» την παραδοσιακή μουσική τους με νεώτερους ήχους και τελικά να έχουν δημιουργήσει τα δικά τους ηχοχρώματα.

Βασικός «υπεύθυνος» για αυτό, ο Δημήτρης Αποστολάκης. Ο παραμυθάς του συγκροτήματος. Γέννημα θρέμμα της Κρήτης, ζει με την οικογένεια του στο Ηράκλειο της γενέτειράς του, έχει γυρίσει την πλάτη του στα θέλγητρα της πρωτεύουσας, συνεχίζει να μιλάει και να περπατάει στους ίδιους δρόμους όπου μεγάλωσε. Και να δίνει σημασία στην αρμονία. Πολλάκις έχει δηλώσει ότι όλοι στο συγκρότημα αισθάνονται σαν τους μάγους της φυλής, επειδή πολύ απλά στοχεύουν στη γιατρειά της ψυχής. Ισως για αυτό και δεν δίνουν σημασία (τόση μεγάλη) στις οικονομικές απολαβές. Τους ενδιαφέρει η ειλικρινή επικοινωνία με τον κόσμο και αυτό έχουν καταφέρει. Αλλωστε, η ατάκα του Δημήτρη Αποστολάκη είναι άκρως χαρακτηριστική. «Δουλεύουμε πρώτα για να αποκαταστήσουμε την ισορροπία του εσωτερικού μας κόσμου. Δεν είμαστε τραγουδοπώληδες».

Οι Χαΐνηδες δεν είναι με την ευρεία έννοια του όρου ένα mainstream συγκρότημα. Αλλά από την άλλη οι εμφανίσεις τους, δεν περνούν ποτέ απαρατήρητες. Με οκτώ δίσκους στο ενεργητικό τους, έχουν καταφέρει όχι μόνο να διαμορφώσουν τον ήχο αλλά και να εκπαιδεύσουν ένα κοινό. Και να το έχουν κάνει δικό τους.

Το συγκρότημα αποτελούν οι: Δημήτρης Αποστολάκης (λύρα, τραγούδι), Δημήτρης Ζαχαριουδάκης (κιθάρα, τραγούδι), Μαρία Κώτη (τραγούδι) Μιχάλης Νικόπουλος (μαντολίνο, λαούτο, μπουζούκι, τραγούδι), Αντώνης Σκαμνάκης (κοντραμπάσο), Αλέξης Νόνης (καχόν, μπεντίρ, νταούλι, νταρμπούκα, talking drum, ντέφι κ.ά), Δημήτρης Μπρέντας (καβάλι, γκάiντα, φλογέρα), Τάκης Κανέλλος (ντραμς)

Δίπλα στο Ποτάμι, Λάμπρου Κατσώνη 189, Αγ. Ανάργυροι, τηλ.: 210 2610444.
Ωρα έναρξης: 22.30