Διασημότητες στην παρέλαση μόδας ή στις θέσεις του κοινού; Η γαλλική εβδομάδα μόδας που ξεκίνησε την Τρίτη στο Παρίσι ακολουθώντας τις prêt a porter επιδείξεις σε Νέα Υόρκη, Λονδίνο και Μιλάνο ανέδειξε celebrities τόσο πάνω όσο και κάτω από την πασαρέλα.

Η δημοφιλέστερη Εβδομάδα Μόδας της παγκόσμιας βιομηχανίας με συμμετοχές των σημαντικότερων οίκων μόδας κυρίως της Γαλλίας καθορίζει με τρόπο αποφασιστικό τις νέες τάσεις.

Με το βλέμμα στο φθινόπωρο και το χειμώνα του 2011-12, λοιπόν, οι γάλλοι μετρ παρουσιάζουν μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη 9 Μαΐου τις προτάσεις τους.

Αν η πιο ενδιαφέρουσα επίδειξη από άποψη πασαρέλας ήταν η προχθεσινή του οίκου Thierry Mugler όπου η Lady Gaga έκανε το ντεμπούτο της στην πασαρέλα λανσάροντας τις εκκεντρικές αβάν γκαρντ δημιουργίες του δημιουργικού σχεδιαστή του οίκου, Σεμπάστιεν Τιέν, από άποψη παρέλασης διασημοτήτων ξεχώρισε το σόου του οίκου Balenciaga.

Ηθοποιοί διαφορετικών γενεών όπως ο νεότερος Ορνάντο Μπλουμ, η μεγαλύτερη Ιζαμπέλ Υπέρ, αλλά και διεθνούς φήμης fashion editors όπως η ΄Άννα Γουίντουρ παρακολούθησαν το σόου του ιστορικού οίκου που έγινε χθες.

Μια από τις επιδείξεις με τις οποίες ξεκίνησε η Εβδομάδα Μόδας ήταν του Χουσείν Σάλαγιαν.

«Αποφάσισα να ξαναδώσω έμφαση στο λεξιλόγιό μου», ανέφερε ο γνωστός σχεδιαστής παρουσιάζοντας ρούχα σε γλυπτές φόρμες, τοπ από κασμίρ, μεταξωτά φορέματα και άλλα σύνολα που παρέπεμπαν στο στυλ που είχε λανσάρει τη δεκαετία των nineties.

Ο ίδιος ετοιμάζεται για μια μεγάλη αναδρομική έκθεση στο Les Arts Decoratifs των Παρισίων.

Γεωμετρικές φόρμες, μαύρο, γκρι και μπεζ ήταν μερικές από τις χαρακτηριστικές προτάσεις ενός άλλου ιστορικού οίκου, του Guy Laroche, όπου, σύμφωνα με τα λεγόμενα των κριτικών μόδας, η το αρσενικό και το θετικό στοιχείο ισορρόπησαν στις σωστές αναλογίες, ενώ ο βέλγος σχεδιαστής Ντρίες Βαν Νότεν σχεδίασε ρούχα με σκοπό να είναι ευκολοφόρετα.

Μια συλλογή δυνατή και αυθόρμητη που απέδειξε ότι η σημασία μιας συλλογής είναι να κερδίσει τη γυναίκα στις ανάγκες της καθημερινότητάς της.