Σφολιάτα με κοτόπουλο και μανιτάρια

Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μαζί με το μείγμα μπαχαρικών μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο, το εστραγκόν και συνεχίζουμε για άλλα 2 λεπτά το σοτάρισμα.

Υλικά για 4 άτομα

2 στήθη κοτόπουλου, σε μπουκιές
4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
1 πακέτο μανιτάρια πορτομπέλο ή λευκά, σε χοντρά κομμάτια (περίπου 500 γραμμ.)
1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο όπως στη χωριάτικη
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
1 κ.γ. εστραγκόν, ξερό
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 σφηνάκι κονιάκ
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
1½ φύλλο σφολιάτας

Εκτέλεση

Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μαζί με το μείγμα μπαχαρικών μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο, το εστραγκόν και συνεχίζουμε για άλλα 2 λεπτά το σοτάρισμα. Αλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε με το κονιάκ και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και το αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο. Αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά. Ρίχνουμε τον μαϊντανό και την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει, γιατί διαφορετικά θα μουλιάσει η σφολιάτα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Λαδώνουμε μια φόρμα του σουφλέ και απλώνουμε τη σφολιάτα κρύα από το ψυγείο στον πάτο και στα τοιχώματα. Τοποθετούμε στη μέση το μείγμα και σκεπάζουμε με την υπόλοιπη σφολιάτα. Με την βοήθεια ενός μαχαιριού κάνουμε μία μικρή τρύπα στη μέση και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.


Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk