Δια της απουσίας του έλαμψε ο John Galliano από το σόου του οίκου Dior που έγινε τελικά χθες παρά τις φήμες ότι θα ακυρωθεί μετά την απόλυση του βρετανού σχεδιαστή λίγες μέρες νωρίτερα.

Οι ραγδαίες εξελίξεις, έτσι, που ακολούθησαν τις αντισημητικές δηλώσεις του Galliano έγιναν η αιτία ο ιστορικός οίκος να γίνει ένας από τους λίγους στην ιστορία της μόδας που παρουσίασε τη νέα του κολεξιόν χωρίς τον σταρ designer να είναι παρόν.

Η παρουσίαση της νέας σειράς του οίκου για το φθινόπωρο και το χειμώνα του 2011-12 έγινε στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας των Παρισίων που ξεκίνησε την περασμένη Τρίτη και ολοκληρώνεται την ερχόμενη Τετάρτη στη γαλλική πρωτεύουσα.

«Τώρα περισσότερο από ποτέ είναι σημαντικό για εμάς να θυμόμαστε τις αξίες του οίκου Dior», ανέφερε ο Chief executive του οίκου Sidney Toledano στην έναρξη του σόου δίνοντας μια χαρακτηριστική εξήγηση γι΄αυτή την απουσία.

Πράγματι, η ακύρωση του σόου θα σήμαινε την απώλεια μιας ολόκληρης κολεξιόν στην οποία ο οίκος είχε επενδύσει ιδιαίτερα, καθώς είχαν ήδη αρχίσει να γίνονται παραγγελίες από πελάτες.

Το μοντέλο Karlie Kloss άνοιξε την επίδειξη, ενώ στην υπόκλιση του τέλους, αντί του σχεδιαστή, εμφανίστηκε στην πασαρέλα το προσωπικό του οίκου κάτω από τα πυκνά χειροκροτήματα τωνη παρευρισκομένων.

΄Οσο για την προσωπική σειρά του Γκαλιάνο που ήταν προγραμματισμένη για την Κυριακή, το γραφείο τύπου της Εβδομάδας Μόδας των Παρισίων επιβεβαίωσε ότι θα πραγματοποιηθεί, αλλά ως τυπική παρουσίαση κι όχι με τη μορφή επίδειξης σε πασαρέλα.

Απόντος του σχεδιαστή του Balmain, Christophe Decarnin, εν τω μεταξύ, έγινε προχθές η επίδειξη του οίκου γεγονός που γέννησε υποψίες και σχόλια.

Ο ιδιοκτήτης του Balmain, ωστόσο, Alain Hivelin, δήλωσε σε βρετανική εφημερίδα ότι ο μετρ ήταν απλά πολύ κουρασμένος δουλεύοντας την κολεξιόν όλη την εβδομάδα και χρειαζόταν άμεσα ξεκούραση.

Οι φήμες, ωστόσο, ότι ο σχεδιαστής δεν μπόρεσε να παραστεί δεδομένου του ότι βρισκόταν κάτω από ιατρική παρακολούθηση για κατάθλιψη και χρήση ουσιών οργιάζουν…

Εν τω μεταξύ και τρίτη απουσία πρόκειται, όπως δείχνουν τα πράγματα, να σφραγίσει τα Παρισινά σόου.

Η 25χρονη ηθοποιός και μοντέλο Blake Lively που ανακηρύχθηκε ως η πρέσβειρα του οίκου Chanel επιβεβαίωσε ότι θα είναι παρούσα στο σόου του οίκου που θα γίνει στο επιβλητικό Grand Palais της γαλλικής πρωτεύουσας λόγω φόρτου εργασίας.

«Ελπίζω ότι ο Καρλ Λαγκερφελντ θα μου δείξει τη συλλογή κατ’ ιδίαν…», ανέφερε σε σάιτ που ειδεικεύεται σε ρεπορτάζ μόδας

Χθες, Παρασκευή, ήταν η ημέρα των σόου των οίκων Lanvin, Vivienne Westwood, Yohji Yamamoto, ενώ προχθές, εκτός από τον οίκο Balmain, τις συλλογές τους παρουσίασαν οι οίκοι Zac Posen, Nina Ricci κ. α.