{{{ moto }}}
Έρχεται τριήμερο. Δεν είστε ανάμεσα σε αυτούς που εκδράμουν στις εξοχές με έναν χαρταετό στα χέρια.
Παραμένετε στο κλεινόν άστυ και το ερώτημα είναι τι κάνετε αν παραμείνετε κατ’ οίκον;

Ίσως είναι μια καλή ευκαιρία να συγκεντρωθείτε σπίτι με καλή παρέα και ανάμεσα σε φαγητά, ποτά και κουβέντα η δική μας πρόταση είναι να οργανώσετε ένα μαραθώνιο ταινιών.

Τα θέματα είναι αμέτρητα. Θα μπορούσε να είναι ένας μαραθώνιος με κινηματογραφικές περιπέτειες, με ρομαντικές ιστορίες, κωμωδίες ή αγαπημένους πρωταγωνιστές. Οι ταινίες με τους Τομ Χανκς, Τζούλια Ρόμπερτς, Μπραντ Πιτ, Αντελίνα Τζολί και άλλους σταρ είναι μια ασφαλής επιλογή.

Επίσης, θα μπορούσατε να επιλέξετε μια σειρά ταινιών με εθνικά χαρακτηριστικά (γαλλικός, ιταλικός κινηματογράφος κ.α) ή ένα πακέτο ταινιών που παραπέμπει σε συγκεκριμένες δεκαετίες (60’s, 70’s, 80’s κ.α.)

Αν θέλετε να είστε στο κλίμα των ημερών πάντως, μπορείτε να οργανώσετε ένα movies marathon που θα έχει ως κεντρικό θέμα το ζευγάρι των ηθοποιών που κέρδισε τα φετινά όσκαρ Ά ρόλου –Κόλιν Φερθ και Νάταλι Πόρτμαν.

Με δεδομένο ότι μέσα από μια νόμιμη διαδικασία δεν μπορείτε να έχετε στην οθόνη σας τις φετινές ταινίες τους (Ο λόγος του Βασιλιά με τον Κόλιν Φιρθ και ο Μαύρος Κύκνος με την Νάταλι Πόρτμαν), αφού είναι νωρίς ακόμη για την προώθηση στα ράφια των βίντεο κλαμπ και πολύ περισσότερο για την τηλεοπτική μετάδοσή τους, αναζητήστε παλαιότερες ταινίες τους που δείχνουν ουσιαστικά και τη διαδρομή τους στα κινηματογραφικά πλατό.

Η δική μας πρόταση


Από την φιλμογραφία του βρετανού Κόλιν Φιρθ μπορείτε να επιλέξετε:

-την περυσινή του ταινία «A single man», η οποία του είχε εξασφαλίσει επίσης υποψηφιότητα για όσκαρ Ά ρόλου σε σκηνοθεσία του σχεδιαστή Τομ Φορντ

-η σειρά των κομεντί από το «Ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς» όπου συμπρωταγωνιστούσε με τη Ρενέ Ζελβέγκερ

-αν θέλετε να πάτε ακόμη παλαιότερα στις πρώτες κινηματογραφικές δουλειές του αναζητήστε το «Βαλμόν» παραγωγής 1989 σε σκηνοθεσία του σπουδαίου Μίλος Φόρμαν, το οποίο ήταν βασισμένο στο φημισμένο θεατρικό Επικίνδυνες Σχέσεις του Λακλό.



Από την φιλμογραφία της ισραηλινής Νάταλι Πόρτμαν μπορείτε να επιλέξετε:

-την ταινία «Closer» με την οποία είχε κερδίσει την πρώτη της υποφηφιότητα για όσκαρ β΄γυναικείου ρόλου και συμπρωταγωνίστές την Τζούλια Ρόμπερτς και τον Κλάιβ Όουεν

-τη δεύτερη τριλογία «Star Wars» του George Lucas με τους Ewan McGregor και Liam Neeson

-την ταινία «Leon» του Luc Besson, όπου έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο σε ηλικία μόλις 13 χρονών με συμπρωταγωνιστές τους Jean Reno και Gary Oldman

-το σκοτεινό θρίλερ «V for Vendetta» σε σκηνοθεσία του James McTeigue