Καντάφι: «Ναι» στο ειρηνευτικό σχέδιο Τσάβες

Συμφώνησε ο Λίβυος ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι με την πρόταση του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες για την αποστολή ειρηνευτικής επιτροπής στη Λιβύη με σκοπό την επίλυση της κρίσης στη χώρα, μετέδωσε το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα. «Επιβεβαιώνουμε ότι υπήρξε επικοινωνία του προέδρου Τσάβες με τον Καντάφι για την πρόταση που αφορά μία ειρηνευτική αποστολή στη Λιβύη» ανακοίνωσε μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας στο Twitter, ο υπουργός Επικοινωνιών της Βενεζουέλας Αντρές Ιζάρα.

Συμφώνησε ο Λίβυος ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι με την πρόταση του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες για την αποστολή ειρηνευτικής επιτροπής στη Λιβύη με σκοπό την επίλυση της κρίσης στη χώρα, μετέδωσε το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα.

«Επιβεβαιώνουμε ότι υπήρξε επικοινωνία του προέδρου Τσάβες με τον Καντάφι για την πρόταση που αφορά μία ειρηνευτική αποστολή στη Λιβύη» ανακοίνωσε μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας στο Twitter, ο υπουργός Επικοινωνιών της Βενεζουέλας Αντρές Ιζάρα.

Ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος της Βενεζουέλας δήλωσε ότι δε γνωρίζει ποιά ήταν η αντίδραση του Καντάφι στην πρόταση του Τσάβες. Ωστόσο, σύμφωνα με το Αλ Τζαζίρα, ο Καντάφι συμφώνησε με το εν λόγω σχέδιο, το οποίο προβλέπει την αποστολή μίας επιτροπής από τη Λατινική Αμερική, την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή προκειμένου να βρεθεί μια διαπραγματεύσιμη λύση στην κρίση.

Επικαλούμενη ανώτερες κυβερνητικές πηγές, η ανταποκρίτρια του Αλ Τζαζίρα στο Καράκας Ντίμα Χατίμπ ανέφερε στο Twitter ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας είχε επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα, ο οποίος επίσης συμφώνησε με το σχέδιο αυτό. Ο προσωπάρχης του γραφείου του κ. Μούσα, Χεσάμ Γιουσέφ, δήλωσε ωστόσο, ότι το σχέδιο βρίσκεται ακόμη υπό εξέταση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk