Ο γάλλος πρόεδρος της UEFA κ. Μισέλ Πλατινί έχει κατά καιρούς διαψεύσει τις φήμες που τον θέλουν να διεκδικεί την προεδρία της FIFA. Σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξή του μάλιστα, υποστήριξε ότι «έχω βολευτεί μια χαρά στην προεδρία της UEFΑ και δεν σκοπεύω να μετακομίσω από τη Γενεύη στη Ζυρίχη».

Ωστόσο, ο βραζιλιάνος «βασιλιάς της μπάλας» Πελέ πρόβλεψε ότι η θέση του γάλλου πρώην σούπερ σταρ των Τρικολόρ και της Γιούβε, μετέπειτα προπονητή και νυν παράγοντα είναι στην ηγεσία της FIFA. «Εχει την εμπειρία από τη θητεία του στην UEFA, επομένως είναι πολύ πιθανό να διεκδικήσει την προεδρία της FIFA» είπε ο 71χρονος Βραζιλιάνος ξεκαθαρίζοντας ότι: «Προσωπικά δεν έχω κάποια προτίμηση, ούτε υποστηρίζω κάποια υποψηφιότητα, αλλά δεν θα ήταν άσχημα κάποιος πρώην παίκτης να ηγηθεί του παγκοσμίου ποδοσφαίρου».

Αναφερόμενος στο Μουντιάλ 2014 που θα διοργανώσει η πατρίδα του, ο Πελέ σημείωσε ότι «υπάρχουν αρκετά προβλήματα στις κατασκευές, στις επικοινωνίες και στα αεροδρόμια. Εχουμε μείνει αρκετά πίσω λόγω πολιτικών προβλημάτων. Ακόμη και στο Σάο Πάολο δεν έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες κατασκευής του γηπέδου, εξ αιτίας πολιτικών επιπλοκών».