Σε ναυάγιο οδηγήθηκε μετά από οκτώ ώρες σκληρών διαπραγματεύσεων η συνάντηση της διοίκησης της Cosmote και των εκπροσώπων των εργαζομένων στην επιχείρηση με τη μεσολάβηση του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Β. Κεγκέρογλου, για την ανάκληση των 120 απολύσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο πλευρές αποδέχονταν κατ’ αρχήν την πρόταση του υπουργείου για εφαρμογή διαδικασίας εθελουσίας εξόδου, όμως η διοίκηση της Cosmote δεν δεχόταν να δεσμευτεί ότι κατά τη διαδικασία αυτή δεν θα γίνουν απολύσεις μέχρι το τέλος του έτους και δεν θα καταργηθούν θέσεις εργασίας, όπως ζητούσαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων.

«Στο πλαίσιο της διαμεσολάβησης καταβάλλαμε κάθε προσπάθεια ώστε να υπάρξει συμφωνία και οι εργαζόμενοι να μην βρεθούν στο δρόμο», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο υφυπουργός Εργασίας

«Ζητήσαμε, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι δεν τηρήθηκαν οι διαδικασίες του ΠΔ 240 (για τις ομαδικές απολύσεις και τη διαμεσολάβηση), να διαμορφωθούν οι συνθήκες για την εφαρμογή προγράμματος εθελουσίας εξόδου και η μείωση του προσωπικού να αφορά μόνο τους εργαζόμενους που θα αποδεχθούν την ένταξή τους αυτή. Για τους υπολοίπους να συνεχιστεί ο διάλογος στα πλαίσια του ΠΔ 240 προς όφελος του συμφέροντος τόσο της εταιρίας όσο και των εργαζομένων. Παρά την πολύωρη προσπάθεια και για λόγους που δεν μπορώ να κατανοήσω η πρόταση δεν έγινε αποδεκτή από καμιά πλευρά» είπε ο κ. Κεγκέρογλου.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΟΜΕ-ΟΤΕ κ. Π.Κούτρας καταλόγισε στη διοίκηση της Cosmote την ευθύνη για το αδιέξοδο. «Είμαστε σε θέση μάχης», είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε τους εργαζόμενους να μετέχουν μαζικά στην απεργία της Παρασκευής.

Ο κ. Κούτρας προανήγγειλε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων την ερχόμενη εβδομάδα, οι οποίες θα αποφασιστούν στη συνεδρίαση της διοίκησης της ΟΜΕ-ΟΤΕ την ερχόμενη Τρίτη.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων της Cosmote κ. Βασίλης Κατσαρός κάλεσε τους εργαζόμενους να συνεχίσουν τον αγώνα για την ανάκληση των απολύσεων.

Ο κ. Γ.Καρούζος, νομικός σύμβουλος των εργαζομένων, δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι θα στραφούν κατά της εταιρίας για παραβιάσεις της εργατική νομοθεσίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος, γενικός γραμματέας της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΜΕ-ΟΤΕ κ. Γιάννης Δούκας είπε ότι οι απολύσεις αυτές δεν πρέπει να περάσουν για να μην αποτελέσουν πρόκριμα για απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.