Η Ικτίνος ΑΕ και στα αιολικά

Την ίδρυση δύο νέων εταιρειών με τις επωνυμίες Αιολική Μαυρολίθαρο και Αιολική Λυκοφωλιά ανακοίνωσε η Ικτίνος Ελλάς. Οι δύο νέες εταιρείες, αποτελούν 100% θυγατρικές της Ικτίνος Ελλάς και έχουν ως σκοπό την δραστηριοποίηση τους στην αιολική ενέργεια και συγκεκριμένα, στην κατασκευή αιολικών πάρκων στον Νομό Γρεβενών και Δράμας.

Την ίδρυση δύο νέων εταιρειών με τις επωνυμίες Αιολική Μαυρολίθαρο και Αιολική Λυκοφωλιά ανακοίνωσε η Ικτίνος Ελλάς.

Οι δύο νέες εταιρείες, αποτελούν 100% θυγατρικές της Ικτίνος Ελλάς και έχουν ως σκοπό την δραστηριοποίηση τους στην αιολική ενέργεια και συγκεκριμένα, στην κατασκευή αιολικών πάρκων στον Νομό Γρεβενών και Δράμας.

Έχουν κατατεθεί στην ΡΑΕ αιτήματα για έκδοση άδειων παραγωγής ισχύος 28,8 MW και 9 MW, αντίστοιχα. Η ίδρυση των ανωτέρω εταιρειών, αποτελεί μέρος του ευρύτερου σχεδιασμού του ομίλου για δραστηριοποίηση του στον τομέα της αιολικής ενέργειας.

Προς την κατεύθυνση αυτή η θυγατρική εταιρία ΙΔ.Ε.Η. Α.Ε., έχει θέσει σε λειτουργία αιολικό πάρκο ισχύος 19,80 MW στην περιοχή «Μεγαλοβούνι» στο Δήμο Νικηφόρου του Νομού Δράμας, ενώ μέχρι το τέλος του 2011 αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατασκευή του αιολικού πάρκου ισχύος 8,0 MW στην περιοχή «Σύνορα» στο Δήμο Νικηφόρου του Νομού Δράμας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk