Ξεκίνησε και εφέτος με επιτυχία το πρόγραμμα «Κλασικός αθλητισμός για παιδιά» που υλοποιείται για δεύτερη χρονιά στο Παναθηναϊκό Στάδιο από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, το υπουργείο Παιδείας και τον Σύνδεσμο Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων (ΣΕΓΑΣ).

Το πρόγραμμα «Κλασικός Αθλητισμός για παιδιά» (Kid’s Athletics) απευθύνεται στα δημοτικά σχολεία όλης της χώρας και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Το εφετινό πρόγραμμα ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου με την επίσκεψη στο Παναθηναϊκό Στάδιο μαθητών και μαθητριών του 31ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου, του Δημοτικού Σχολείου Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βριλησσίων και του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου Αττικής.

Παρόντες ήταν ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Σπύρος Καπράλος και η ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας κυρία Σοφία Μπεκατώρου, η οποία μοίρασε στα παιδιά τα αναμνηστικά διπλώματα για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα επιμορφωτικών επισκέψεων και αθλητικών δραστηριοτήτων στο Παναθηναϊκό Στάδιο το οποίο θα διαρκέσει ως τις 20 Μαΐου. Το πρόγραμμα παρακολούθησαν πέρυσι 2.300 μαθητές και μαθήτριες Α’ έως Στ’ Δημοτικού, από συνολικά 40 Δημοτικά Σχολεία του νομού Αττικής.