Ν.Ζηλανδία: Δύσκολο το έργο διάσωσης

Οκτώ μέρες μετά τον καταστροφικό σεισμό της 22ας Φεβρουαρίου, οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή του Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας, προκαλούν σοβαρά προβλήματα στα συνεργεία διάσωσης. Οι άνεμοι πνέουν με ταχύτητα 70 χιλιομέτρων την ώρα και έχουν παρασύρει 200.000 τόνους λάσπης και άμμου που προκλήθηκαν εξαιτίας του φαινομένου της ρευστοποίησης του εδάφους το οποίο εμφανίστηκε μετά τα χτύπημα του φονικού εγκέλαδου.

Οκτώ μέρες μετά τον καταστροφικό σεισμό της 22ας Φεβρουαρίου, οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή του Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας, προκαλούν σοβαρά προβλήματα στα συνεργεία διάσωσης.

Οι άνεμοι πνέουν με ταχύτητα 70 χιλιομέτρων την ώρα και έχουν παρασύρει 200.000 τόνους λάσπης και άμμου που προκλήθηκαν εξαιτίας του φαινομένου της ρευστοποίησης του εδάφους το οποίο εμφανίστηκε μετά τα χτύπημα του φονικού εγκέλαδου.

Τα μέλη των συνεργείων διάσωσης, τα οποία έχουν περισυλλέξει μέχρι στιγμής 160 νεκρούς, φορούν μάσκες για να συνεχίσουν το έργο τους.

«Οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες. Οι άνεμοι ενισχύονται και το κέντρο της πόλης έχει σκεπαστεί από σύννεφα σκόνης, γεγονός που καθιστά τις προσπάθειές μας ιδιαίτερα κοπιαστικές», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Ντέιβ Κλιφ, ο οποίος προειδοποιεί πως «κάποιοι από τους αγνοούμενους ενδέχεται να μην βρεθούν καν».

Ανάμεσα στη λίστα των ατόμων που αναζητούνται ακόμη είναι κι ένας άγνωστος αριθμός αλλοδαπών, κυρίως ασιατών, φοιτητών που την ώρα του σεισμού είχαν μάθημα σε ένα αγγλόφωνο κολέγιο, που κατέρρευσε ολοσχερώς. Η αστυνομία λέει πως κάτω από τα ερείπια του σχολείου ενδέχεται να βρίσκονται πάνω από 120 πτώματα, ένα νούμερο που θα ανεβάσει τον θλιβερό κατάλογο των θυμάτων στους 280.

Το ένα τρίτο των κτιρίων στο κέντρο του Κράιστσερτς έχει καταστραφεί ή πρέπει να γκρεμιστεί εξαιτίας των σημαντικών ζημιών.

Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Αναβολές και… private clubs Το τεράστιο ροζ, γεμάτο καθρέφτες, δωμάτιο στη βίλα «Ορτανσία», σκαρφαλωμένη στις ψηλότερες και πλέον θεαματικές οροσειρές της Εκάλης, ήταν... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk