«Ασφαλείς» και «υπό έλεγχο» είναι οι πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της χώρας, σύμφωνα με νέα ομιλία του συνταγματάρχη Μουαμάρ Καντάφι – στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την έναρξη της εξέγερσης – με αφορμή την 34η επέτειο από την Λαϊκή Τζαμαχιρία (Εξουσία) στη Λιβύη.

Στην ομιλία αυτή, ο Λίβυος δικτάτορας έριξε την ευθύνη της σημερινής κατάστασης στα ξένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ενώ επέμεινε πως ο κόσμος είναι με το μέρος του: «Η εξουσία μου δεν είναι προεδρική ή κυβερνητική, αλλά εκπορεύεται από τον κόσμο κι από τους Λιβύους συμπολίτες μου που έχουν βγει στους δρόμους», τόνισε εμφατικά ο Λίβυος ηγέτης, συμπληρώνοντας πως «τα Δυτικά Μέσα ενημέρωσης όμως ποτέ τους δεν έδειξαν τις διαδηλώσεις που έγιναν υπέρ μου, αλλά επικεντρώθηκαν μόνο στις ταραχές».

Ο Καντάφι συνέχισε λέγοντας πως δεν φοβάται κανέναν από το εξωτερικό που θα έρθει να τον ρίξει από την εξουσία, γιατί έχει τη στήριξη του λαού του. «Τίποτα δεν μπορεί να πλήξει την εξουσία μου εντός της χώρας. Εχω την υποστήριξη των συμπολιτών μου», επεσήμανε μπροστά σε ένα ενθουσιώδες πλήθος οπαδών του οι οποίοι διέκοπταν την ομιλία του ώστε να φωνάξουν «είσαι ο αρχηγός μας, ορκιζόμαστε στον Αλλάχ πως δεν θα σε εγκαταλείψουμε ποτέ».

«Οτιδήποτε συνέβη αυτές τις ημέρες στους δρόμους και τις συνοικίες της χώρας έχει καταγράφει σε κάμερες: έγιναν τεράστιες διαδηλώσεις υπέρ μου, οι οποίες αποσιωπήθηκαν», κατέληξε ο Καντάφι.