Κουράστηκε να φωνάζει ο Ζαουάντ Ζαϊρί ότι επιθυμεί διακαώς να ανανεώσει τη συνεργασία του με τον Ολυμπιακό, αλλά επί του παρόντος… φωνή βοώντος εν τω Πειραιά. Τις ικανότητες του μαροκινού μεσοεπιθετικού (φαίνεται ότι) δεν εκτιμάει ο ισπανός τεχνικός των Ερυθρολεύκων κ. Ερνέστο Βαλβέρδε ο οποίος του το δείχνει σε κάθε ευκαιρία. Βασικό στην ενδεκάδα τον ξεκίνησε μόνο στον εκτός έδρας αγώνα με τη Λάρισα. Σε άλλα εννέα παιχνίδια τον χρησιμοποίησε ως αλλαγή. Πέραν τούτου, ουδέν.

Οι προπονητές θέλουν από τους μεσοεπιθετικούς να αμύνονται και να σκοράρουν και ο Ζαϊρί την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο δεν κάνει τίποτα από τα δύο. Σε 469 λεπτά συμμετοχής στο πρωτάθλημα δεν βρήκε δίχτυα, ενώ η άμυνα δεν ήταν ποτέ το δυνατό του σημείο. Τρία κλεψίματα του χρεώνουν οι στατιστικολόγοι. Οι ντρίμπλες και τα τακουνάκια είναι για το βίντεο των οπαδών.

Μετά την αποβολή του Αλμπερτ Ριέρα στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, ο Ζαϊρί θα έχει μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να αποδείξει ότι αξίζει να παραμείνει στον Ολυμπιακό έστω και ως αναπληρωματικός. Οι Ερυθρόλευκοι τις προσεχείς εβδομάδες αντιμετωπίζουν διαδοχικά τον Εργοτέλη, τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ και την Καβάλα. Αν και τώρα ο κ. Βαλβέρδε δεν του δώσει φανέλα βασικού, ο Μαροκινός καλά θα κάνει να ψάξει ομάδα προκειμένου να συνεχίσει την καριέρα του.
Σε αυτή τη φάση, βασικός αντίπαλος του Ζαϊρί επί της ουσίας είναι μόνο ο Γιάννης Φετφατζίδης.

Ο 21χρονος έλληνας διεθνής έμεινε εκτός 18άδας τις τρεις αγωνιστικές που προηγήθηκαν και στα ντέρμπι που ακολουθούν δύσκολα θα τον εμπιστευτεί στην ενδεκάδα ο ισπανός κόουτς. Οσο για τον Δανό Ντένις Ρόμενταλ, ούτε λόγος να γίνεται. Το μόνο που τον δένει με την πειραϊκή ΠΑΕ είναι το συμβόλαιο που έχει ως το 2012. Αν ο κ. Βαλβέρδε κληθεί να επιλέξει ανάμεσα στον Δανό και τον Μαροκινό χωρίς να υπολογίζει το οικονομικό κόστος, ο δεύτερος κερδίζει κατά κράτος.

Στα υπέρ του Ζαϊρί είναι και η πορεία που έχει στη Λα Κορούνια ο ισπανός δεξιός μεσοεπιθετικός Χαβίτο, ο οποίος από την 1η Ιουλίου θα είναι παίκτης του Ολυμπιακού. Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Αρη έχει γίνει ο καλύτερος… οπαδός της Ντεπορτίβο. Από την ημέρα που μετακόμισε στην Πριμέρα Ντιβιζιόν δεν… ακούμπησε την μπάλα. Τέσσερα παιχνίδια έδωσε η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια τον Φεβρουάριο, με τη Χετάφε, τη Βιγιαρεάλ, την Αλμερία και τη Ρεάλ Μαδρίτης, τέσσερις φορές ο Χαβίτο βρέθηκε εκτός 18άδας. Με δεδομένο μάλιστα ότι η ομάδα του βρίσκεται μόλις 3 βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, ο αυριανός παίκτης του Ολυμπιακού δύσκολα θα καταγράψει στο παλμαρέ του έστω και μία ολιγόλεπτη εμφάνιση στο κορυφαίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.