Άλλη μια έρευνα προστίθεται σε προηγούμενες που έχουν δείξει ότι η αύξηση της θερμοκρασίας στον πλανήτη συνδέεται άμεσα με τη συχνότητα αλλά και την ένταση ακραίων καιρικών φαινομένων. Αμερικανοί ερευνητές διαπιστώνουν ότι η αύξηση της θερμοκρασίας σχετίζεται με τις χιονοθύελλες αυξάνοντας την συχνότητα της εμφάνισης αλλά και της έντασής τους.

Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ανάλογο συσχετισμό της αύξησης της θερμοκρασίας με τη συχνότητα και την ένταση των καταιγίδων.

«Οι ισχυρές χιονοθύελλες είναι φαινόμενο που συνδέεται με την αύξηση της θερμοκρασίας στον πλανήτη. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι όσο η θερμοκρασία στην Γη αυξάνεται, όλο και μεγαλύτερες ποσότητες υγρασίας απορροφώνται στην ατμόσφαιρα με αποτέλεσμα να αυξάνονται και οι πιθανότητες πρόκλησης ακραίων καιρικών φαινομένων και μάλιστα καθ’όλη τη διάρκεια του έτους. Αν συνεχιστεί η αυξητική τάση της θερμοκρασίας θα πρέπει να περιμένουμε ότι οι χιονοθύελλες θα συμβαίνουν με όλο και μεγαλύτερη συχνότητα και ένταση και μάλιστα για αρκετές δεκαετίες. Αυτή η εξέλιξη φυσικά θα έχει εξαιρετικά αρνητικές επιπτώσεις στην ομαλή ζωή των κοινωνιών», ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο μετεωρολόγος Τζεφ Μάστερς, ιδρυτής του Weather Underground, ενός οργανισμού παροχής μετεωρολογικών ειδήσεων και δεδομένων.