Αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρα και της Δημοκρατικής Αριστεράς του κ. Φ. Κουβέλη, που ανταποκρίθηκε, όπως η Δημοκρατική Συμμαχία και το ΛΑΟΣ, στην πρόσκληση για συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.

Αιχμηρός στις τοποθετήσεις του, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «πρόθυμους της συναίνεσης» τα κόμματα τα οποία συμμετείχαν στο διάλογο για την κατάρτιση του Μεσοπρόθεσμου Σχεδίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012- 2015, σε αντίθεση με τη ΝΔ, το ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ. Από την άλλη, η Δημοκρατική Αριστερά ανταπαντά χαρακτηρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ ως «Αριστερά της ανευθυνότητας».

Ο κ. Τσίπρας, σήμερα το μεσημέρι, προσδιόρισε το διάλογο που άνοιξε ο κ. Παπακωνσταντίνου για τα οικονομικά μεγέθη, ως«παρωδία συνάντησης των προθύμων να συζητήσουν και να συναινέσουν σε ένα σχέδιο εξόντωσης του ελληνικού λαού». Μάλιστα, σημείωσε, ότι με δεδομένη την πίεση στο λαϊκό εισόδημα από τα μέχρι τώρα μέτρα, «αυτό που συζητάνε σήμερα οι πρόθυμοι είναι μέτρα 25 δις δηλαδή τρεις φορές περισσότερα από όλα όσα έχουν επιβληθεί ως τώρα». Έτσι, επέμεινε ότι «δεν έχει καμιά θέση ο ΣΥΡΙΖΑ σε μια τέτοια συζήτηση και καμιά πολιτική δύναμη που σέβεται τον εαυτό της».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Δ. Χατζησωκράτης, ο οποίος μετείχε στη συνάντηση με τον κ. Παπακωνσταντίνου, επεσήμανε στο «ΒΗΜΑonline»: «Σε αντίθεση με την αριστερά της ανευθυνότητας, εμείς επιδιώκουμε να αξιοποιούμε κάθε θεσμική δυνατότητα για να διατυπώσουμε τις εναλλακτικές μας προτάσεις απέναντι στην κυβερνητική πολιτική. Οι δηλώσεις μας μετά τη συνάντηση με τον κ. υπουργό είναι ενδεικτικές. Όταν διαλέγεσαι δεν σημαίνει ότι συμφωνείς».

Η αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Αριστεράς αποτελούμενη από το βουλευτή Αχαΐας κ. Ν. Τσούκαλη και τον κ. Χατζησωκράτη, μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, είχε υπογραμμίσει: « Είμαστε αντίθετοι με τις ασκούμενες πολιτικές της κυβέρνησης». Κατά τη Δημοκρατική Αριστερά υπάρχει και άλλος δρόμος για τη διέξοδο από την πολύπλευρη κρίση, ο οποίος, όπως σημείωσε ο κ. Χατζησωκράτης, «περιλαμβάνει συμφωνία για εφαρμογή αλλαγών οι οποίες θα στοχεύουν στη δίκαιη κατανομή των βαρών της κρίσης, στην ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης, στην αναστροφή της ύφεσης».