ΒΗΜΑτοδότης

Κοινοβουλευτική Επιτροπή ακόμα και για ένα πακέτο τσιγάρα (που λέει ο λόγος); Ο κ. Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος επιθυμεί πάντοτε να εκφέρει γνώμη η Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής για οποιαδήποτε προμήθεια αμυντικών συστημάτων, ενημέρωσε με επείγουσα χθεσινή επιστολή του τον πρόεδρο της Επιτροπής ότι σκοπεύει να παραγγείλει (στην κρατική ΕΛΒΟ) την προμήθεια 300 οχημάτων με γερανό και 100 βυτιοφόρων μεταφοράς καυσίμων.

ΒΗΜΑτοδότης | tovima.gr

Κοινοβουλευτική Επιτροπή ακόμα και για ένα πακέτο τσιγάρα (που λέει ο λόγος); Ο κ. Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος επιθυμεί πάντοτε να εκφέρει γνώμη η Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής για οποιαδήποτε προμήθεια αμυντικών συστημάτων, ενημέρωσε με επείγουσα χθεσινή επιστολή του τον πρόεδρο της Επιτροπής ότι σκοπεύει να παραγγείλει (στην κρατική ΕΛΒΟ) την προμήθεια 300 οχημάτων με γερανό και 100 βυτιοφόρων μεταφοράς καυσίμων.

Η Επιτροπή συνεδριάζει σήμερα και ο υπουργός ζητεί «να εκφράσει τη γνώμη της» για τη συγκεκριμένη προμήθεια. Πρόκειται για παραγγελία του κράτους σε κρατική εταιρεία ύψους, όπως μαθαίνω, 73 εκατομμυρίων ευρώ και θεσμικά ο υπουργός δεν χρειάζεται τη γνώμη καμιάς Επιτροπής. Ωστόσο, είναι τόσο μεγάλη η εμπιστοσύνη στους θεσμούς για το τι μπορεί να «φορτωθεί» σε έναν υπουργό Άμυνας μετά την αποχώρησή του που ο κ. Βενιζέλος επιμένει να κατοχυρώνει τη συναίνεση. Συμπέρασμα; Αφού υπουργοί προηγούμενων κυβερνήσεων κάηκαν στο χυλό, οι σημερινοί πολύ συχνά φυσάνε και το γιαούρτι.

**

Ιδιαίτερα παραστατικός ήταν ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου στο Πολιτικό Συμβούλιο. «Είμαστε στη μέση του τούνελ», είπε στους συντρόφους και στις συντρόφισσες με αποτέλεσμα η συντρόφισσα Τώνια Αντωνίου να πει στην απεσταλμένη συνεργάτη του Μεγάρου Μαξίμου η οποία κρατούσε σημειώσεις: «Σταμάτα τις σημειώσεις, τώρα άρχισαν οι περιγραφές και δεν γίνεται να περάσουν στο χαρτί». Η Τώνια είναι βετεράνος των Εκτελεστικών Γραφείων και των Πολιτικών Συμβουλίων του κινήματος καθώς συμμετέχει από την παλαιολιθική εποχή (παρότι παραμένει φρέσκια και σχετικώς νέα) και είμαι βέβαιος ότι νοσταλγεί τα χρόνια της δεκαετίας του ’90 που συνεδρίαζε το Εκτελεστικό και σταματούσαν τα κανάλια το πρόγραμμά τους για έκτακτα δελτία. Στο πλαίσιο της «πράσινης νοσταλγίας» ορισμένοι υπογράμμισαν ότι στη χθεσινή συνεδρίαση παρευρίσκονταν οι μισοί πρώην Γραμματείς του ΠαΣοΚ, δηλαδή οι κκ. Ν. Αθανασάκης, Μιχ. Χρυσοχοϊδης και η κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Έλειπαν βέβαια άλλοι τρεις: Οι κκ. Κ. Λαλιώτης, Ι. Ραγκούσης και ο κ. Άκης Τσοχατζόπουλος τον οποίο φυσικά κανείς δεν θέλει να θυμάται…

**

Κρίσιμη ημέρα για την πολιτική ζωή η αυριανή καθώς η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠαΣοΚ «συγκρούεται» με την έναρξη του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας. Μαθαίνω ότι τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος προβληματίζονται για το πόσο γρήγορα θα ολοκληρωθεί η «τελετουργία» αφού οι τελευταίες πτήσεις για τις απομακρυσμένες περιοχές είναι στις 6 το απόγευμα. Λένε λοιπόν ότι μετά τις 4 το απόγευμα οι μοναδικοί που θα παραμείνουν στο Κάραβελ θα είναι οι Κρητικοί (επειδή οι πτήσεις για Κρήτη ξεκινούν αργότερα το απόγευμα) και οι Πελοποννήσιοι (αφού θα ταξιδεύσουν με αυτοκίνητο). Όσο για τον κ. Γ. Παπανδρέου, θα μιλήσει στο Εθνικό Συμβούλιο και θα φύγει αμέσως μετά, όχι γιατί θέλει να προφυλαχθεί από την ανία των κομματικών συνεδριάσεων, αλλά γιατί τον περιμένει μία ακόμα δοκιμασία, στο Ζάππειο, όπου τον περιμένουν οι ευρωσοσιαλιστές με προεξάρχοντες τους κκ. Πολ Νίρουπ Ράσμουσεν και Μάρτιν Σουλτς για τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

**

Κατά την ενημέρωση του εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ. Θ. Σκυλακάκη από τον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε σε κάποια στιγμή ένα συμπέρασμα για τον χρόνο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και τη μείωση του ελλείμματος. «Όπως ξέρετε αυτά δεν γίνονται σε ένα χρόνο», είπε. «Εγώ δεν το ξέρω;», απάντησε ο κ. Σκυλακάκης. «Εγώ διαγράφτηκα από το κόμμα μου επειδή το έλεγα». Κατά τα άλλα, ο υπουργός Οικονομικών συνάντησε τους εκπροσώπους του ΛΑΟΣ κ. Μ. Βορίδη και της Δημοκρατικής Αριστεράς κκ. Ν. Τσούκαλη και Δ. Χατζησωκράτη. Πέραν της ενημέρωσης που τους παρείχε τους προέτρεψε ότι αν θέλουν να συνεχίσουν το «φροντιστήριο» μπορούν να απευθυνθούν στο Γενικό Λογιστήριο και στον υφυπουργό Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk