Ο κ. Γ. Παπανδρέου δεν προβλέπεται να παραστεί στη σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠαΣοΚ εξαιτίας της γρίπης που τον έχει περιορίσει στο σπίτι του. Όπως φαίνεται έχει και η γρίπη τα καλά της, αφού ο Πρωθυπουργός γλιτώνει την ταλαιπωρία μιας συνεδρίασης του (τυπικώς…) ανωτάτου καθοδηγητικού οργάνου του ΠαΣοΚ στην οποία θα προεδρεύσει ο Γραμματέας του Κινήματος κ. Μιχ. Καρχιμάκης. Μου λένε ότι ενδέχεται ο Πρωθυπουργός να ζητήσει από ορισμένους υπουργούς να παραστούν έτσι ώστε τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου να μην αισθάνονται σε τέτοιο βαθμό την απουσία κυβερνητικού ενδιαφέροντος για τις απόψεις τους.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση προ μηνών συμμετείχαν οι κκ. Ι. Ραγκούσης και Γ. Παπακωνσταντίνου, αλλά ουδείς γνωρίζει αν ο κ. Παπανδρέου επιθυμεί να τους τιμωρήσει με επανάληψη της δοκιμασίας. Σε ό,τι αφορά το είδος της γρίπης, το πρωθυπουργικό περιβάλλον διαβεβαιώνει κατηγορηματικά ότι πρόκειται για την απλή γρίπη και όχι για εκείνη των χοίρων.

**

Δεν μέτρησε τα λόγια του ο κ. Στ. Λαμπρινίδης αναφερόμενος στην κυρία Άνγκελα Μέρκελ. Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΠαΣοΚ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου χαρακτήρισε την γερμανίδα καγκελάριο «πανευρωπαϊκό ηγέτη του κινήματος «Δεν πληρώνω».» Ο κ. Λαμπρινίδης τεκμηρίωσε την άποψή του λέγοντας ότι δεν μπορεί από τη μια πλευρά η κυρία Μέρκελ να υποστηρίζει ότι χρειάζονται νέες επενδύσεις για την προώθηση της πράσινης ανάπτυξης και από την άλλη πλευρά να μην αποδέχεται ότι πρέπει να αυξηθεί ο ευρωπαϊκός προϋπολογισμός και να απορρίπτει το ενδεχόμενο ο γερμανός φορολογούμενος να συμβάλλει περισσότερο. Ελπίζω πάντως η καγκελάριος να μεταβάλλει τη στάση της για την ελληνική υπόθεση έστω ελαφρώς έως τις 25 Μαρτίου διότι διαφορετικά κινδυνεύουμε να την πληρώσουμε όλοι (ακόμα κι όσοι «δεν πληρώνουν»…).

**

Επικίνδυνες αποστολές για την Ελλάδα αναλαμβάνει ο κ. Π. Γερουλάνος. Αν πρόκειται για τα εθνικά συμφέροντα, ο υπουργός Πολιτισμού απέδειξε ότι δεν φοβάται να βρεθεί μόνος του ακόμα και απέναντι σε μια προσωπικότητα με τη φήμη του κ. Ρίτσαρντ Κουέστ. Ο γνωστός δημοσιογράφος του CNN που θυμίζει πελεκάνο σε παροξυσμό υπέβαλλε τον Παύλο στη δοκιμασία της συνέντευξης στο μεγάλο διεθνές ειδησεογραφικό δίκτυο.

Ο κ. Κουέστ, 49 ετών, διακρίνεται από την έφεση να υποβάλλει ανθρώπους που μόλις γνωρίζει σε κάθε είδους «δοκιμασίες» αφού θυμίζω ότι τον Απρίλιο του 2008 συνελήφθη στο Central Park της Νέας Υόρκης, στις 3.40 το πρωί, σχεδόν τρεις ώρες από τότε που το Πάρκο είχε κλείσει και έπειτα από σωματικό έλεγχο βρέθηκε να διαθέτει ένα σκοινί, ένα πλαστικό σεξουαλικό εργαλείο και μικρή (αλλά αρκετή για την περίσταση…) ποσότητα μεταμφεταμίνης. Βεβαίως, με τις κάμερες ανοιχτές στο στούντιο του CNN ο κ. Γερουλάνος ήταν απολύτως ασφαλής, απέκρουσε όλες τις ερωτήσεις του δημοσιογράφου και υπογράμμισε ότι για την Ελλάδα «τα χειρότερα πέρασαν».

**

Πολλά λέγονται για τη συναίνεση για την οικονομία, αλλά όταν έρχεται η ώρα της αλήθειας οι αρχηγοί των κομμάτων στέλνουν στις συζητήσεις τους εκπροσώπους τους. Για παράδειγμα η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη δεν πρόκειται να προσέλθει σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών για να συζητήσει με τον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου το περιβόητο «Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο» για την περικοπή ελλείμματος ύψους 24 δισεκατομμυρίων ευρώ ως το 2015. Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας είπε σε συνεργάτη μου ότι θα ήθελε να παρευρεθεί η ίδια, αλλά δυστυχώς θα βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη για να συναντήσει τον δήμαρχο κ. Ι. Μπουτάρη (τον οποίο υποστήριξε στις εκλογές του Νοεμβρίου). Αντί για την Ντόρα, ο κ. Παπακωνσταντίνου θα έχει τη χαρά να ενημερώσει τον ευρωβουλευτή κ. Θ. Σκυλακάκη.

**

«Να τελειώνουμε με αυτή την αθλιότητα», είπε ο κ. Κ. Παπούλιας στον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Σοφ. Πιλάβιο και το μήνυμά του δεν μπορούσε να ήταν πιο σαφές. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όχι μόνο ως πρώτος πολίτης, αλλά και ως άνθρωπος του αθλητισμού είναι βαθύτατα ενοχλημένος από τα γεγονότα και τις συμπεριφορές στο γήπεδο Καραϊσκάκη και όπως είπε στον κ. Πιλάβιο, χρειάζονται «όχι μονάχα αποφάσεις, αλλά έργα». Δεν πιστεύω ότι θα δούμε πολλά από τα δεύτερα, αλλά εδώ που φτάσαμε έστω και τα λίγα είναι προτιμότερα από το τίποτα.