Προς νέα υποβάθμιση η Ελλάδα

«Η Ελλάδα και η Πορτογαλία παραμένουν στον προθάλαμο των κρατών που προορίζονται για υποβάθμιση της πιστοληπτικής τους ικανότητας λόγω των ανησυχιών για τον τρόπο με τον οποίο το Ταμείο διάσωσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα επηρεάσει τους κατόχους ομολόγων των δύο κρατών», ανακοίνωσε χθες το βράδυ η Standard & Poor’s.Πιέσεις δέχεται σήμερα η ελληνική αγορά ομολόγων.

«Η Ελλάδα και η Πορτογαλία παραμένουν στον προθάλαμο των κρατών που προορίζονται για υποβάθμιση της πιστοληπτικής τους ικανότητας λόγω των ανησυχιών για τον τρόπο με τον οποίο το Ταμείο διάσωσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα επηρεάσει τους κατόχους ομολόγων των δύο κρατών», ανακοίνωσε χθες το βράδυ η Standard & Poor’s.

Πιέσεις δέχεται σήμερα η ελληνική αγορά ομολόγων.

Συγκεκριμένα, ο οίκος αξιολόγησης διατήρησε την αξιολόγηση της Πορτογαλίας στο Α – μακροπρόθεσμα και στο Α2 βραχυπρόθεσμα. Διατήρησε επίσης την αξιολόγηση της Ελλάδα στο ΒΒ+, όπως και την αξιολόγηση της πιστοληπτικής προοπτικής της χώρας ως αρνητική (η σχετική ανακοίνωση έγινε στις 2 Δεκεμβρίου 2010).

Η αξιολόγηση της Ελλάδας από τη Moody’s είναι Βα1 και από τη Fitch ΒΒ+. Και για τους δύο οίκους η χώρα βρίσκεται στην 11η βαθμίδα αξιολόγησης.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της ελληνικής κυβέρνησης ενισχύθηκε κατά 2 μονάδες βάσης σήμερα το πρωί 12,07%.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk