Με νέα υποβάθμιση απειλεί η S&P

Νέα προειδοποίηση για ενδεχόμενη υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας απηύθυνε χθες η Standard & Poor’s.

Ο οίκος αξιολόγησης με αφορμή την επικείμενη Σύνοδο των ηγετών της Ευρωζώνης στις 11 Μαρτίου προειδοποίησε αργά χθες το βράδυ πως η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας ενδέχεται να υποβαθμιστεί στην περίπτωση που ο μόνιμος Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM), περιλαμβάνει συμμετοχή των ιδιωτών στην αναδιάρθρωση κρατικών χρεών.

Σημειώνεται πως στις 3 Δεκεμβρίου 2010 η Standard & Poor’s είχε ξανά προειδοποιήσει ότι θα μείωνε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας στο «ΒΒ-» εάν ο προτεινόμενος Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) ευνοήσει τους δημόσιους πιστωτές σε βάρος των ιδιωτών που κατέχουν κρατικά ομόλογα.

Σύμφωνα με την Standard & Poor’s η Ελλάδα ως δυνητικός αποδέκτης της χρηματοδότησης του ESM, μπορεί να τύχει αρνητικής αξιολόγησης της πιστοληπτικής της ικανότητας.

«Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την Ελλάδα, καθώς θεωρούμε ότι η τρέχουσα δυναμική της αγοράς υποδηλώνει ότι η χώρα είναι πιθανή υποψήφια για χρηματοδότηση από τον μηχανισμό ESM», αναφέρεται στην ανακοίνωση της S&P.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου είχε προ δεκαημέρου συνάντηση με αναλυτή της Standard & Poor’s στο υπουργείο Οικονομικών, τον οποίο ενημέρωσε για τις ελληνικές θέσεις αναφορικά με την υπέρβαση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk