Μόνον για γυναίκες

«Άρωμα Γυναίκας» σε μία αλλιώτικη νύχτα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

«Άρωμα Γυναίκας» σε μία αλλιώτικη νύχτα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης την Τρίτη 8 Μαρτίου με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας. Μουσική, θέατρο, λογοτεχνία και χορός μόνον από γυναίκες πλαισιώνουν την έκθεση του μουσείου που είναι αφιερωμένη στη Μύρτιδα.

Την εκδήλωση ετοιμάζουν η «Parallaxi» και η «Θεσσαλονίκη Αλλιώς», που συνεχίζουν τις παρεμβάσεις τους οργανώνοντας νύχτες στα μουσεία, με στόχο να προσελκύσουν το κοινό της πόλης και να δημιουργήσουν γεγονότα που αλλάζουν τα στερεότυπα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα η βραδιά θα ξεκινήσει στις 8 με ξενάγηση στην έκθεση της Μύρτιδας και θα ακολουθήσουν: Η διευθύντρια του Μουσείου κυρία Πολυξένη Βελένη θα διαβάσει κείμενο εμπνευσμένο από το κορίτσι της αρχαιότητας που δεν έγινε ποτέ γυναίκα. Αφήγηση διηγημάτων από τις Μαρία Κέντρου-Αγαθοπούλου και Σοφία Νικολαΐδου θα διαβάσουν διηγήματα. Θεατρική ερμηνεία μονόλογου αφιερωμένου στις Σειρήνες από την ηθοποιό και σκηνοθέτη Αλεξάνδρα Μυλωνά.
Μία πράξη του έργου «Ιστορίες Πείνας» του Ιγκάνθιο δελ Μοράλ από τις ηθοποιούς Νόπη Ράντη και Λένα Πετροπούλου. Αυτοσχεδιασμός χορού από το χοροθέατρο της ΧΑΝΘ. Τραγούδι από την Σεμέλη Ταγαρά.

Πού και Πότε
Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης ( Μανόλη Ανδρόνικου 6, τηλ. 2310 830538) Τρίτη 8 Μαρτίου: «Αρωμα Γυναίκας».

Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk