΄Όσοι έτυχε να διασχίζουν την Πανεπιστημίου εκεί γύρω στις εννέα χθες το βράδυ στο ύψος του θεάτρου Βρετάνια έπεφταν πάνω στην κίνηση μιας συζητημένης πρεμιέρας. Διασημότητες, φωτογράφοι, και μια σειρά από κάμερες παραταγμένες στα σκαλιά έκαναν τους περαστικούς να κοιτάξουν δεύτερη και τρίτη φορά. Πράγμα διόλου περίεργο.

Τη θύρα του θεάτρου διάβηκαν χθες από διασημότητες της σόου – μπιζ όπως η Ζέτα Μακρυπούλια έως βαρέων – βαρών προσωπικότητες της πολιτικής ζωής του τόπου όπως ο υπουργός Εθνικής ΄Αμυνας, Βαγγέλης Βενιζέλος και η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη.

Ποιο το κοινό τους ενδιαφέρον; Να δουν την παράσταση Amadeus που έκανε πρεμιέρα σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη ο οποίος, εκτός από τη διασκευή, κρατά το ρόλο του Σαλιέρι, ενώ τον Μότσαρτ ερμηνεύει ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης.

«Σχόλια μετά την παράσταση», ήταν η χαρακτηριστική ατάκα των προσκεκλημένων όταν τους προτεινόταν το μικρόφωνο σχεδόν καλά – καλά προτού εισέλθουν στο χώρο.

Και η τηλεόραση έπρεπε να περιμένει να τελειώσει το έργο για να ακούσει εντυπώσεις _ οι οποίες μοιράστηκαν: οι μισοί βρήκαν το έργο ενδιαφέρον, οι μισοί όχι.

Ανεξάρτητα από το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα, ωστόσο, η εικόνα του θεάτρου ήταν μια αίθουσα ασφυκτικά γεμάτη από ανθρώπους της πολιτικής, καλλιτεχνικής και τηλεοπτικής ζωής του τόπου εκεί γύρω στις δέκα παρά τέταρτο όταν ξεκίνησε η παράσταση με καθυστέρηση περίπου ενός τετάρτου.

Οι γνώριμοι μεταξύ τους είχαν την ευκαιρία να τα πουν στο διάλειμμα, ενώ αμέσως μετά το τέλος της παράστασης, συντελεστές και επίσημοι συναντήθηκαν σε εστιατόριο της Στοάς Σπύρου Μήλιου όπου οι υπεύθυνοι του θεάτρου οργάνωσαν δείπνο για περαιτέρω κουβέντες και σχόλια.