Η απόφαση του γάλλου σέντερ φορ του Παναθηναϊκού Τζιμπρίλ Σισέ να αποχωρήσει από την Ελλάδα το ερχόμενο καλοκαίρι φαίνεται ότι είναι ειλημμένη και δύσκολα θα αλλάξει. Αυτό υποστηρίζει ο πρώτος σκόρερ και κορυφαίος παίκτης της Σούπερ Λίγκας την περασμένη σεζόν, ο οποίος, ούτως ή άλλως από την αρχή της τρέχουσας σεζόν, εξέταζε σοβαρά το ενδεχόμενο της αποχώρησής του από το ελληνικό πρωτάθλημα το καλοκαίρι του 2011.

Οσα συνέβησαν προ δύο εβδομάδων στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» και η επίθεση που δέχθηκε από χούλιγκαν των Ερυθρολεύκων, απλώς ενίσχυσαν την προδιάθεσή του να μετακομίσει σε ένα υψηλότερου (από κάθε άποψη) επιπέδου πρωτάθλημα. «Αμέσως μόλις ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη στο ντέρμπι, πολλοί οπαδοί μπήκαν στο γήπεδο και άρχισαν να με χτυπάνε και να με βρίζουν. Αυτό για μένα ήταν το τέλος. Δεν θέλω να ξαναπεράσω κάτι τέτοιο. Η σχέση μου με τους οπαδούς είναι ξεχωριστή, τους λατρεύω και απολαμβάνω να παίζω για αυτούς, αλλά αυτή τη στιγμή η απόφαση μου δεν αλλάζει. Δεν μπορώ να παίζω υπό τέτοιες συνθήκες» δήλωσε προ ημερών ο 30χρονος επιθετικός στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό TF1.

Μολονότι, ο εκκεντρικός (ως προς τις κομμώσεις, τα τατουάζ και το ντύσιμο) στράικερ είναι συναισθηματικός χαρακτήρας και τον έχει αγγίξει ιδιαίτερα η αγάπη των οπαδών του Τριφυλλιού, έχει ζητήσει από τον ατζέντη του να του φέρει προτάσεις από μεγάλα πρωταθλήματα του εξωτερικού. Ο Σισέ θεωρεί ότι κατά τη διετή παρουσία του στην Ελλάδα επανέκτησε τη χαμένη αυτοπεποίθησή του και τη φήμη του «κανονιέρη» και πλέον νιώθει έτοιμος να επιστρέψει είτε στην αγγλική Πρέμιερ Λιγκ (κατά προτίμηση) είτε στο γαλλικό πρωτάθλημα ή ακόμη και στις φημισμένες λίγκες της Ισπανίας και της Ιταλίας.

Οπως αναφέρουν πάντως από το περιβάλλον του παίκτη «ο Τζιμπρίλ θα αλλάξει γνώμη και θα παραμένει στον Παναθηναϊκό μόνο αν δεν βρει ομάδα της αρεσκείας του στο εξωτερικό». Πώς μεταφράζεται αυτό; Ο Γάλλος φορ τοποθετεί τον εαυτό του στο επίπεδο ομάδων που κάνουν πρωταθλητισμό και που βεβαίως θα τον καλύπτουν και οικονομικά. Επί παραδείγματι, εκτιμάται ότι στην Πρέμιερ Λιγκ θα επέστρεφε για συλλόγους όπως η Λίβερπουλ και η Τότεναμ, όχι όμως και για ομάδες τύπου Φούλαμ, Μπέρμιγχαμ ή Μπλάκμπερν.

Από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός υπερτονίζουν πως θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους και θα εξαντλήσουν κάθε περιθώριο προκειμένου να κρατήσουν στην Παιανία τον πρώτο σκόρερ της ομάδας τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι του 2012. Ωστόσο, αν κάτι τέτοιο δεν καταστεί εφικτό, η μεταγραφική ενίσχυση στην ίδια θέση θα αποτελέσει πρωταρχικό μέλημα για τους διοικούντες τον ΠΑΟ, καθώς _ όπως λέγεται _ το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων από την πώληση του Γάλλου «κανονιέρη» θα δαπανηθεί για τον αντικαταστάτη του…