Σύσκεψη υπό τον Πάγκαλο για τους φαρμακοποιούς


Εκτακτη σύσκεψη υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλο πραγματοποιείται αυτή την ώρα με αφορμή την απειλή των φαρμακοποιών να σταματήσουν την χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους επτά ασφαλιστικών Ταμείων στην Αττική.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν επίσης ο υπουργός Επικρατείας κ. Χ. Παμπούκης, και οι υφυπουργοί Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδης και Υγείας κ. Μιχ. Τιμοσίδης.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα από τα επτά Ταμεία εντοπίζεται στον ΟΠΑΔ. Το υπουργείο Οικονομικών από την αρχή του 2011 καταβάλλει κάθε μήνα τις οφειλές προς τους φαρμακοποιούς. Υπάρχουν όμως αρκετά υψηλές και συσσωρευμένες από το 2010 οφειλές, οπότε αναμένεται ότι θα αναζητηθεί τρόπος να καταβληθεί ένα μέρος τους ώστε οι φαρμακοποιοί να υποχωρήσουν και οι ασφαλισμένοι να πάρουν κανονικά τα φάρμακα τους.

Να σημειωθεί ότι τα τηλεφωνήματα για τη σύσκεψη αυτή έγιναν πολύ αργά το βράδυ και ορισμένοι από τους συμμετέχοντες δεν είχαν καθαρή εικόνα για το αντικείμενο της σύσκεψης προσερχόμενοι σε αυτή. Ακόμα και έτσι είναι από τις λίγες φορές που η κυβέρνηση δείχνει τόσο οξυμένα αντανακλαστικά και αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί άσχετο με το αίσθημα δυσαρέσκειας από την κυβερνητική πολιτική για τα φάρμακα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk